U ARENI JE TO SASVIM DRUGA PRIČA Zvezda razmontirala Igokeu pred umorni Fener

20:15 | 12-10-2024

Košarka 0

Ubedljiva pobeda Zvezde u ABA ligi.

KK Crvena zvezda

Napravila je Crvena zvezda kiks u ABA ligi porazom od Splita, ali u Areni je to sasvim druga priča. Domaćin je potpuno razmontirao Igokeu u Beogradu - 91:68 u četvrtom kolu regionalne lige.

Odlično je Zvezda otvorila utakmicu. Domaćin je na krilima Kenana, Milera-Mekinatajera i Bolomboja napravio seriju 8:2.

Zanimljivo je bilo videti i kako je cela beogradska Arena aplaudirala dobrim potezima Boriše Simanića koji je bio faktor povratka Igokee.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Upravo zahvaljujući krilnom centru je Zvezda na prvi predah otišla samo sa plus 3 - 22:19.

Međutim, odigrali su crveno-beli kao furija drugu četvrtinu. Fantastično je dirigovao igrom domaćina Miloš Teodosić.

 

 

Pronalazio je saigrače u pravim pozicijama, pogađao, pa je lakše tako bilo odbiti nalet Igokee u jednom trenutku od 7:0.

Zvezda je sjajno igrala u napadu. Ubacila je čak 27 poena, dok je rivala svela na svega 15 i otišla na poluvreme sa plus 15 - 49:34.

Kako je četa Janisa Sferopulosa završila drugu, tako je odigrala i treću deonicu. Vrlo autoritativno na oba kraja parketa.

Odbrana je funkcionisala perfektno, napad je bio fluidan i razigran. Treba pomenuti i rolu Majka Dauma koji je prikazao vrlo dobru partiju.

Uspela je Zvezda da izgradi plus od čak 28 poena pred poslednjih 10 minuta utakmice (75:47). Već tada je sve bilo jasno i kome će pripasti pobeda večeras.

 

 

Crveno-beli sada imaju učinak od po dve pobede i poraza u ABA ligi, a novi meč ih očekuje protiv Fenerbahčea već u utorak u Istanbulu od 19.45. Domaćin je prilično umoran posle večerašnje dramatične pobede nad Jalovom posle produžetaka (90:97).

U pobedničkom sastavu najefikasniji su bili Majk Daum sa 18 poena, Ajzea Kenan je dodao 14, dok se Jago dos Santos zaustavio na 11.

Kod Igokee su se istakli Nikola Marića sa 12 poena i osam skokova. Isti broj poena je ubacio i Boriša Simanić, dok je Sakar Anim dodao 11.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading