OGLASIO SE ŽELJKO OBRADOVIĆ Trener crno-belih otkrio da li će Vašington igrati protiv Bajerna

14:51 | 14-10-2024

Košarka 0

Crno-beli po prvi put kod kuće u novoj sezoni elitnog takmičenja.

KK Partizan

Košarkaši Partizana dočekuju Bajern iz Minehna u okviru trećeg kola Evrolige. Crno-beli su prošle sezone oba puta poraženi od nemačkog tima pa će sada imati motiv više da upišu prvu pobedu u novoj sezoni elitnog takmičenja.

Zbog toga, Željko Obradović je oprezan, a posebno ukazuje na to da su oni promenili trenera Gordona Herberta, koji je postao i prvak sveta sa Nemačkom.

- Igramo protiv tima, koji je prvu promenu i najbitniju na klupi. Radi se o čoiveku koji je bio svetski prvak, preiskusan trener. Vidi se njegov rukopis u igri tog tima, gde svaki tajmaut ili svaki prekid se menja odbrana. Bilo da se radi o zonskom presingu ili o zonskoj odbrani, 1-2-2 ili 3-2 ili o načinu kako brane igru čovek na čoveku. Posle tajmauta imaju specijalne situacije postavljene za njihove šutere, a imaju i visoke igrače koji šutiraju za tri, slično kao protiv Reala.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Očekuje nas zahtevna utakmica što se radi taktike i koncentrisanosti na promene koje rade. Što se nas tiče, dobar trening smo imali danas, posle onog trenutka kad smo se skupili, imali smo svih 16 igrača na treningu. Mitar Bošnjaković i Aleksa Dimitrijević koji su bili sa juniorima su bili s nama, Majk je počeo da trenira. Igrači koji su imali probleme posle Madrida, Dejvis, Vanja, Tajrik i Sterlinga, svi su bolje. Imaju neke sitne probleme, ali su sposobni da treniraju. Želim da se zahvalim svima jer su želeli da pomognu timu na meču sa SC Derbijem.

- Prva utakmica u Beogradu, voleo bih da navijači shvate da igramo proti tima koji je priredio izuzetno gostoprimstvo, da navijaju za nas kako insitiramo, da nas bodre i da pokažu poštovanje prema prvom protivniku u Areni ove godine.

Koliko je značajno što Partizan igra u Beogradu?

- Svi vole da igraju kod kuće, nema putovanja. Ali, mislim da imamo utakmicu u Zadru, sve ostalo smo u Beogradu. Verovatno zbog duplog programa ne možemo da radimo u velikon intenzitetu, neuporedivo je bolje kad si tu.

Vašington se vratio u tim?

- Vratio se na trening, sutra ćemo znati u toku dana.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading