POZNATI SUDIJSKI EKSPERT ZAGRMEO Zvezda oštećena DVA PUTA protiv Barselone (VIDEO)

14:30 | 19-10-2024

Košarka 0

Sudije napravile krupne previde.

KK Crvena zvezda

Ostaće upamćena epska završnica duela Crvene zvezde i Barselone. Okončan je meč tek posle produžetaka do kojih verovatno ne bi ni došlo da su sudije dobro radile posao.

A prema mišljenju bivšeg izraelskog sudije Toda Vorika (sudio Evroligu i FIBA takmičenja) - nisu u razgovoru za "Basket news". I to u dve veoma bitne situacije iz završnice meča u Areni.

Prva se dogodila pre mrtve lopte između Veselog i Bolomboja kada je najpre Džabari Parker udario laktom u skoku centra Zvezde koji je isto i signalizirao.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Ipak, sudije na to nisu odreagovale i po mišljenju Vorika napravile su previd odlučivši da ne sviraju faul.

Druga situacija se odnosi na prenošenje lopte Jaga dos Santosa u ograničenju od osam sekundi koje Brazilac nije ispoštovao pa je posed otišao na stranu Barselone.

Ističe Vorik da u toj situaciji čelendž trenera Đoana Penjaroje nije ni smeo da bude uvažen pošto sudije imaju pravo da taj prekršaj gledaju samo na kraju četvrtine ili u produžetku.

Kako je trener Barselone na 14,9 sekundi do kraja tražio video proveru za Vorika je to BLIZU kraja, a ne na samom KRAJU utakmice.

Posle ove situacije Kevin Panter je pogodio trojku, kojom je preokrenuo rezultat. Barselona je ovela 84:82, Jago kasnije iznednačio, a Zvezda u produžetku ostala bez pobede.

A moglo je da bude i drugračije... 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading