PARTIZAN SPREČIO VELIKO IZNENAĐENJE Crno-beli posle drame slavili u Hrvatskoj

20:55 | 20-10-2024

Košarka 0

Košarkaši Partizana pobedili su na gostujućem parketu Zadar sa 75:71 u petom kolu Admiral Bet ABA lige

Partizan - Zadar

Crno-beli su uz mnogo muke došli do trijumfa na nezgodnom gostovanju i sačuvali maksimalan učinak u regionalnom takmičenju.

Crno-beli su sigurnije počeli utakmicu, briljirali su na početku Nilikina i Braun koji su ubacili po šest poena. Partizan je imao prednost tokom čitave prve četvrtine, na kraju je bilo ipak samo poen razlike, pošto se Zadar vratio preko Mihailovića.

Drugu deonicu obeležio je Balša Koprivica. Domaća ekipa je u nekoliko navrata šutem za tri poena spuštala prednost Partizana, ali je Koprivica bio fantastičan na oba kraja parketa. Ubeležio je devet poena i imao nekoliko skokova u napadu koji su Partizanu pred kraj poluvremena doneli i prvi dvocifrenu prednost.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Očekivalo se da Partizan rutinski odradi posao do kraja, ali je usledio neshvatljiv pad u igri u trećem kvartalu.

Zadar je brzom serijom od 15:3 došao do prednosti. Zadrani su treću deonicu dobili sa ubedljivih 27:12 i ušli u egalu u poslednjih deset minuta.

Partizan je morao da odgovori na presing protivnika, pa je otvorio četvrtu četvrtinu serijom od 7:0. Posle toga se Zadar stabilizovao i preko raspoloženog Mihailovića održavao utakmicu na jednom posedu.

Crno-beli su držali prednost, ali se u poslednjih 40 sekundi ušlo sa vođstvom Partizana od samo dva poena. Nilikina je promašio trojku, a onda je Mazalin uzeo loptu i imao dva slobodna bacanja za izjednačenje, međutim, promašio je oba slobodna bacanja.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Ajzak Bonga sa 16 poena (4/7 za tri), pratio ga je Karlik Džouns sa 14 poena.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading