KO POSLE PEŠIĆA? Evo zašto je Srbija u problemu

11:20 | 21-10-2024

Košarka 0

Svetislav Pešić ostaje selektor za Evropsko prvenstvo, ali... Ko posle Karija?

app

Poznati novinar Vladimir Stanković izneo je svoja očekivanja.

- Mislim da je to u datoj situaciji najbolje moguće rešenje, jer ako nije Pešić nisam siguran ko bi mogao da bude na njegovom mestu - nekako se suzio izbor. U nekadašnjoj jugoslovenskoj ligi od 10, 12 prvoligaških trenera, barem osmorica su mogli da budu selektori, danas je situacija potpuno drugačija. Nema tog trenerskog kadra, ta trenerska škola, u kojoj je Srbija bila lider, nekako se zagubila negde, tako da još moramo da eksploatišemo stare kadrove, a Pešić je provereni kadar, tu nema šta mnogo da se diskutuje. Nije dovoljno razmišljati, treba i raditi - rekao je Stanković tokom gostovanja na "TV Prva".

Nastavio je u istom ritmu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Trebaju nam centri širom Srbije. U nekadašnjoj Jugoslaviji si u svakom gradu mogao da nađeš trenera koji će uspešno da obavlja taj posao i u perspektivi da bude i kandidat za selektora, Treba kopirati iz prošlosti ono što je bilo dobro, ali druga su vremena – narod je košarkaški i sportski prilično nestrpljiv i traži rezultat odmah. Međutim u sportu nema prečica, mora da se ide putem koji je sporiji, ali sigurniji. Mora da se stvara. Kad budemo imali jače centre u manjim gradovima u kojima će entizujasti treneri raditi i stvarati igrače, biće nam bolje i na nacionalnom planu", rekao je Stanković gostujući na "TV Prva". 

Aleksandar Kesar je podržao odluku da Pešić ostane selektor.

- Ja podržavam odluku KSS-a koji je napravio napor da zadrži Svetislava Pešića posle odličnih rezultata. Međutim... U situacijama koje se dešavaju na dnevnom nivou, gde je odazivanje igrača diskutabilno, Pešiću su se svi odazvali. Mislim da će i za sledeće Evropsko prvenstvo biti dobar odaziv – imaju dobru atmosferu, dobru hemiju, osvojili su medalje i neki logičan potez je bio da on ostane. Mislim da tu treba da se pronađe neko ime koje će uz Pešića da provede sledeći ciklus, da imamo neko rešenje u kontiunitetu. Svi moramo da stojimo iza reprezentacije. Reprezentacija je jedini naš prozor u svet i uspeh reprezentacije pokriva sve ostalo - rekao je Kesar. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading