TREBA VREMENA Selektor Pešić o Zvezdi i Partizanu u Evroligi, pa se dotakao Pokuševskog i Plavšića

20:06 | 21-10-2024

Košarka 0

Novi/stari selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić bio je gost na RTS-u, gde je u emisiji "Oko" govorio o brojnim temama

Svetislav Pešić

Jedna od njih su bili i Zvezda i Partizan i njihove utakmice u Evroligi ove sezone, gde su startovali poprilično dobro.

Crvena zvezda je startovala sa tri pobede, a usledio je poraz od Barselone. Pešić je pratio utakmicu protiv Barselone, gde je rekao da je to jedna od najboljih u Evroligi koje je on gledao ove sezone.

Takođe, prokomentarisao je i činjenicu da u Zvezdi ima dosta domaćih igrača.

- Ništa nije logično, ali je i logično. Ako gledamo Zvezdu, oni su uspeli da naprave kontinuitet, on je važan u vrhunskom sportu. Imaju istog trenera, napravili su dobru sezonu prošle godine. Rezultati sportski koji su došli podigli su samopouzdanje, verovanje u zajedništvo, imaju iskustvo, znaju da pobeđuju i da igraju, pokazali su to. Jeste malo iznenađenje protiv Fenerbahčea, ne kao pobeda, nego način. Odigrali su fantastično. Oni su i protv Barselone imali fantastičnu utakmicu, jedna od najboljih koje sam gledao u Evroligi, to je bilo puno kvaliteta u utakmici. Izgubilo se, dobiće se negde - ističe Svetislav Pešić.

Svetislav Pešić Alo/ Marko Metlaš
 

KO POSLE PEŠIĆA? Evo zašto je Srbija u problemu

On se dotakao i Partizana.

- Partizan je skroz drugačiji, puno novih igrača. Dve pobede, ja samo na treninge idem uživo, na televiziji gledam (protiv Bajerna). Ja te utakmice gledam šta mogu da naučim, ima mnogo ljudi, ali više volim na trening da odem i vidim igrače. Oni su dobili dve utakmice, što je u ovom momentu njihovog razvoja, to je njima leglo kao kec na desetku. Dobro je, super je. Zvezda i Partizan vide se konture, da će ova godina... Izgleda da će napraviti ono što su oni postavili ciljeve da uđu u plejof, ali dugačak je put.

Prokomentarisao je i Alekseja Pokuševskog i Vanju Marinkovića u Partizanu.

- Drago mi je naravno, uvek mi je drago kad kandidati za reprezentaciju dobiju mesto. Marinković je već godinama u reprezentaciji, iako je relativno mlad. On je bio jedan od najboljih igrača Baskonije, ima iskustvo, status. Vidim dobija status i kod Željka, poštovan je. Pokuševski treba vremena, on sve mora ispočetka da radi, to je najgore. Izuzetno talentovan, ima ogromno razumevanje igre, ali... Trebaće mu vreme, trebaće mu vreme da uđe u sistem, evropski sistem rada, pritiska. Ovde mora svaka utakmica da se dobija, ovde ne snosi samo odgovornost trener, već svaki igrač. Pogotovo u Beogradu kad si igrač Zvezde ili Partizana. Taj potencijal koji ima će pretvoriti u kvalitet, ali pre zore ne sviće, siguran sam. Sve je postupno.

Zvezda - Dobrić i Davidovac, Plavšić je došao, nije se našao, ali čini se da nije dobio šansu.

A, imao je komentar i o Urošu Plavšiću u Zvezdi.

- Trener mu je dao na nekoliko utakmica u ABA ligi, igrao je protiv Splita, svi su slabo igrali i on na kraju. Protiv Mornara je nekako bio zbunjen, fali mu to samopouzdanje. Ja verujem unjega, on je talentovan. On je moderan centar, fleksibilan, puno ima on košarke u rukama. On će sigurno pokazati vremenom kvalitet, ima iskusne igrače oko sebe, ove spoljne igrače, što je za centra njegovog kalibra odlično. Teodosić, ali i sve ovo. To su sve igrači koji znaju da igraju sa visokim, on će profitirati.

 

Komentari(0)

Loading