KARI KONAČNO SVE OTKRIO Evo zašto je Pešić ostao selektor Srbije

13:38 | 22-10-2024

Košarka 0

Posle velikog napora i truda, Svetislav Pešić ostaje selektor Srbije

Svetislav Pešić

- Kod nas se po prvi put u istoriji slavila bronza, jer se inače slavilo samo zlato. Očigledno je, međutim, da su sada javnost i navijači prepoznali ogromnu želju i kvalitet ovih momaka koji su doneli medalje iz Manile i Pariza. Tokom čitave karijere nailazite na prepreke i sam proces nadilaženja tih prepreka nas čini boljim i povezanijim - izjavio je Pešić za RTS.   

Nastavio je u istom ritmu.

-  Nisam se osećao dužnim prema srpskoj košarci, ali osećam odgovornost prema igračima sa kojima smo prešli sve ove prepreke, a bilo je i poraza na tom putu. Mi treneri stalno govorimo da je tim na prvom mestu i stoga ne treba trener da bude taj koji odustaje. Biti trener Srbije je čast i obaveza, ali i ogromno zadovoljstvo. Rekao sam i čelnim ljudima u savezu da ću ostati sve dok mi ne uskraćuju zadovoljstvo - rekao je Pešić.

Pešić je otkrio i kako su tekli pregovori.

- Razgovarao sam najviše sa Nebojšom Čovićem i sa potpredsednikom Filipom Sunturlićem. Predsednik formira novi tim i sa velikim očekivanjima, ali i odgovornošću ulazi u nove izazove. O Nebojši možeš da pričaš i ovako i onako, ali iza njega su rezultati. On ima način na koji do njih stiže, ali i njemu je potrebna pomoć, ne samo moja, već čitave košarkaške Srbije - dodao je selektor Srbije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading