KAKVA LUDNICA U ARENI Partizan poražen od Virtusa u završnici za infarkt!

22:27 | 23-10-2024

Košarka 0

Košarkaši Partizana izgubili su od Virtusa sa 70:69 (20:15, 17:17, 24:25, 8:13) u petom kolu Evrolige

KK Partizan

Crno-beli su tako upisali treći poraz u elitnom takmičenju, dok je tim iz Bolonje došao do prve pobede.

Od samog početka je Partizan bio izuzetno agresivan u odbrani. Dobro je funkcionisao i napad, pa je tim Željka obradovića poveo sa 13:5 nakon četiri uzastopna poena Vanje Marinkovića. Posle tajm-auta Luke Bankija se gostujući itm stabilizovao, zaigrao bolje na oba kraja parketa i uhvatio priključak. Partizan se neko vreme mučio u napadu, ali je prvu četvrtinu završio sa pet poena prednosti.

Na startu druge je Pokuševski pogodio trojku, ali je generalno šut sa distance veoma loše služio domaću ekipu. Posle nekog vremena je ponovo usledio pad u igri Partizana što su gosti iskoristili pre svega zahvaljujući sjajnom Vilu Klajburnu, koji je u prvom poluvremenu imao 14 poena. Ipak, crno-beli su uspeli da odbiju nalet gostiju i da zadrže pet poena viška.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Drugo poluvreme je počelo koševima uz faul na obe strane. Prvo je to pogodio Lundberg, a zatim i Kordinie dva puta. Zatim je Vanja Marinković pogodio dve trojke i uz sjajnu igru Tajrika Džons aPartizan je otišao na +9. Delovalo je da se tada utakmica prelama u korist domaćih, ali je Virtus ipak odbijao da se preda. Blistao je u tim trenucima Tajrik Džons sa dva strašna zakucavanja.

Virtus se ponovo vratio u meč ispustio na -4 pred poslednjih 10 minuta.

U poslednjoj deonici je viđena izuzetno slaba igra u napadu obe ekipe. Redom su promašivali i jedni i drugi, kao da su bili pod grčom. Kako se utakmica bližila kraju tako su igrači Partizana bili sve nervozniji i ništa nisu uspevali da pogode, pa je Virtus prvi put na meču došao do vođstva.

Usledila je izuzetno važna trojka Lundberga na nešto manje od dva minuta do kraja meča. Delovalo je da će Danac ponoviti ono što je radio prošle sezone protiv Partizana u dresu Virtusa, akda je pogađao ključne trojke za pobedu tima iz Bolonje. Nažalost, to se sada nije desilo.

Na 23 sekunde do kraja je Nilikina izgubio loptu, a onda je Klajburn poentirao u kontri za vođstvo gostiju. Crno-beli su imali napad za pobedu, Lundberg je preuzeo odgovornost, ali je Partizan izgubio loptu na pet sekundi do kraja.

Potom je Nilikina ukrao loptu i imao šut za pobedu, koji je promašio i Partizan je upisao treći uzastopni poraz od Virtusa.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Vil Klajburn sa 25 poena, dok je Kordinije imao "dabl-dabl" učinak sa 12 poena i 10 skokova.

na drugoj strani, najbolji je bio Tajrik Džons sa 20 poena, Lundberg je dodao 13, a Marinković 10.

U narednom kolu Partizan dočekuje Monako, a Virtus Bajern

PARTIZAN - VIRTUS 69:70 (20:15, 17:17, 24:25, 8:13)

Dvorana: Beogradska arena

Sudije: Migel Anhel Perez (Španija), Huan Karlos Garsija (Španija), Kristaps Konstantinovs (Letonija)

Kraj! Partizan je izgubio od Virtusa!

Četvrta četvrtina

10. minut - Isteklo je vreme za napad Virtusa. Zatim nisu crno-beli uspeli da dođu do poena, ali gosti na drugoj strani jesu i ponovo vode. Željko Obradović je zatražio tajm-aut. Nije Partizan uspeo da iskoristi napad za pobedu i doživeo je treći poraz.

9. minut - Koliko važna trojka Lundberga! Ponovo jedan spor napad crno-belih, ali je Danac uspeo u poslednjim trenucima da pogodi izuzetno težak šut, baš kao što je to radio u dresu  Virtusa upravo protiv Partizana prošle sezone. Na drugoj strani poeni Klajburna i ponovo je nerešeno. Kakva drama u Beogradu.

8. minut - Nastavlja se žestoko mučenje u napadu za obe ekipe. Ulazimo u poslednja dva minuta meča-

7. minut - Ništa ne može da pogodi Partizan u ovim trenucima.

6. minut - Pogodio je Kordinije oba puta sa linije za slobodna bacanja i Virtus vodi prvi put na meču.

5. minut - Tvrde odbrane na obe strane u ovim trenucima. Niko ništa ne može da pogodi.

4. minut - Karlik Džons je nezgodno pao i izašao je sa terena. Nadajmo se danije ništa ozbiljno. Zatim je Šengelija pogodio trojku i Virtus je opet na samo poen zaostatka (65:64).

3. minut - Važni poeni za Dejvisa. Na drugoj strani Žižić pogađa oba puta sa penala. Potom sjajno polaganje Karlika Džonsa.

2. minut - Poeni za Morgana sa linije za slobodna bacanja. 

1. minut - Ni jedni ni drugi nisu iskoristili prvi napad u poslednjoj četvrtini.

Treća četvrtina

10. minut - Iskoristio je Šengelija dva slobodna bacanja, a na drugoj strani poeni za domaći tim. Potom su crno-beli ukrali loptu i malo je nedostajalo da Tajrik Džons pogodi uz faul u poslednjoj sekundi treće četvrtine. Bio je polovičan sa linije penala, pa Partizan vodi sa tri razlike pred poslednju deonicu.

9. minut - Klajburn krade loptu izakucava u kontri, samo je poen prednosti za Partizan. 

8. minut - Uzvraća Klajburn, a onda i Kordinije. Virtus je na -3.

KK Partizan Alo/ Marko Metlaš
 

7. minut - TAJRIK DŽONS! Monstruozno zakucavanje centra Partizana! Zatim gosti dolaze do novih poena, a onda Džons ponovo spektakularno zakucava i ima 19 poena (56:49).

6. minut - Potpuno je sam bio Klajburn i to je iskoristio pogodivši treću trojku.

5. minut - Promašio je Lundberg trojku iz ćoška, ali je na ofanzivnom skoku bio fenomenalni Tajrik Dćons i pogodio za +9. Luka Banki traži minut odmora.

4. minut - Ponovo je Džons bio siguran sa penala. Zatim Marinković postiže još jednu trojku.

3. minut - Realizovao je Tajrik Džons oba slobodna bacanja i prvi je dvocifreni u Partizanu, a zatim Vanja Marinković pogađa trojku za potpuni delirijum u Beogradskoj areni.

2. minut - Neverovatno koliko se Partizan muči u skoku. Ponovo je Virtus došao do ekstra poseda, da bi potom Kordinije ponovo pogodio pod faulom. Brendon Dejvis ima četiri faula.

1. minut - Pogađa sjajni Lundberg uz prekršaj Šengelije. Danac koristi i dodatno bacanje. Zatim na drugoj strani Kordinije pogađa uz faul koji je napravio Dejvis. Kordinije takođe koristi penal.

Druga četvrtina

10. minut - Ife Lundberg! Danski košarkaš postiže treću trojku za Partizan. Na drugoj strani promašuje Klajburn za tri poena. Partizanu je ostalo još pet sekundi do kraja druge četvrtine i Željko Obradović je zatražio tajm-aut, kako bi osmislio pravu akciju. Nakon minuta odmora nije uspeo Bonga da pogodi trojku i Partizan ima pet poena prednosti posle prvog poluvremena.

9. minut - Nova trojka sjajnog Vila Klajburna. 

8. minut - Pogađa Ife Lundberg i Luka Banki reaguje tajm-autom (34:29).

7. minut - Trojka Sterlinga Brauna. Ovo je bilo veoma važno za crno-bele. Ipak, na drugoj strani ponovo poentira raspoloženi Klajburn. Potom Bonga siguran oba puta sa penala (32:29).

6. minut - Nerešeno je u Beogradskoj areni, sada je pogodio Toko Šengelija. Zatim sjajna asistencija Karlika za Tajrika Džonsa koji je lako zakucao i ima devet poena.

5. minut - Pogađa Klajburn i ponovo se Virtus vraća u igru. Opet se Partizan muči neko vreme u napadu.

KK Partizan Alo/ Marko Metlaš
 

4. minut - Još poena za Takera, koji je bez promašaja za sada. 

3. minut - Prvi pogodak za Karlika Džonsa.

2. minut - Prekida Virtus seriju crno-belih. Zatim je na drugoj strani Pokuševski promašio oba slobodna bacanja, a onda novi poeni za Takera (23:19).

1. minut - Pokuševski! Prva trojka za Partizan.

Prva četvrtina

10. minut - Pokuševski je sve sjajno odradio, ali je promašio zicer. Na njegovu sreću, prikucao je Tajrik Džons. Na drugoj strani gosti nisu uspeli da realizuju poslednji napad i Partizan ima pet poena prednosti posle prve četvrtine (20:15).

9. minut - Faul u napadu Isaka Bonge. Nastavlja se mučenje Partizana u napadu. Prekinuo je to konačno Tajrik Džons poenima sa linije za slobodna bacanja.

8. minut - Novi poeni za Klajburna i Virtus prilazi na samo poen zaostatka (16:15).

7. minut - Crno-beli neko vreme bez poena. Braun je sada promašio za tri.

6. minut - Kakva trojka Vila Klajburna. Amerikanac je pogodio vrlo težak šut. Potom ide još jedna trojka za goste preko Morgana (16:13).

5. minut - Sjajan pas Dejvisa i laki poeni za Vanju Marinkovića. Potom je kapiten crno-belih naon ukradene lopte pogodio u kontri. Sjajan početak Partizana i Luka Banki mora da traži tajm-aut. Nakon toga je Kordinije pogodio oba buta sa linije penala, a Dejvis ima već dva faula što je problem za crno-bele.

4. minut - Mini serija gostiju 4:0, poentirao je Vil Klajburn. Na drugoj strani potom pogađa Brendon Dejvis.

3. minut - Evo prvog koša iz igre za Virtus. Šengelija je promašio, ali je Žižić zakucao posle ofanzivnog skoka.

2. minut - Odličan početak Sterlinga Brauna. Partizanov bek je ponovo pogodio, ovoga puta pod faulom. Iskoristio je i dodatno slobodno bacanje pa crno-beli vode 5:0. Potom je Šengelija bio polovičan sa penala, a onda je Lundberg postigao nove poene za domaći tim (7:1).

1. minut - Prve poene na utakmici postiže Sterling Braun.

19.37 - Prošle sezone je Virtus naneo dva teška poraza Partizanu, koji su bili možda i ključni u borbi za plej-in. Najpre je tim Luke Bankija slavio u Beogradu sa 77:75, a potom i u Bolonji rezultatom 88:84.

19.30 - Crno-beli su posle dva startna poraza od Baskonije i Real Madrida zabeležili dve uzastopne pobede i pokušaće da nastave taj niz protiv italijanskog velikana, koji je još uvek bez trijumfa u novoj sezoni Evrolige.

19.30 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici petog kola Evrolige između Partizana i Virtusa. Uz sport.alo možete uživo pratiti dešavanja iz Beogradske arene.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading