"NISMO IGRALI DOBRO" Ovako je trener Virtusa video infarkt utakmicu sa Partizanom

23:58 | 23-10-2024

Košarka 0

Utisci trenera Virtusa posle pobede u Areni.

Luka Banki

Trener košarkaša Virtusa Luka Banki rekao je posle pobede nad Partizanom (70:69), prve u Evroligi ove sezone, da utakmica nije bila lepa i da je presudila odbrana u poslednjoj četvrtini. 

- Nije ovo bila lepa košarkaška utakmica, imali smo očajan šut igre, bilo je mnogo izgubljenih lopti na obe strane. Ponosan sam što smo u poslednjoj četvrtini primili samo osam poena, od kojih je nekolicina bila sa linije penala. Odbrana u tom delu meča je presudila - rekao je Banki na konferenciji za novinare posle utakmice.

On je i dodao da je ovo bila jako važna pobeda za njegov tim posle četiri startna poraza u Evroligi.

- Važna pobeda za nas, veliki trud smo uložili. Teško je ovde igrati, pogotovo posle četiri poraza. Zato smo imali pritisak, ali smo pokazali od početka veliku želju da igramo u specijalnoj ambijentu. Uspeli smo da se držimo zajedno do kraja i pored svega. Igrali smo protiv najboljeg trojkaškog tima u takmičenju. Gotovo svi šutevi koji su crno-beli uzeli si bili teški, pritom pobedili smo ih u skoku. Mi smo iskreirali otvorene šuteva, verovali smo, radili i na kraju zaslužili malo i sreće posle onakve greške na izvođenju lopte. Moramo da se fokusiramo na sledeći izazov, a ovaj trijumf iskoristimo kao injekciju samopouzdanja.

Luka Banki Alo/ Marko Metlaš
 

Za kraj, nije Banki zadovoljan kvalitetom igre, ali se posle meča u Areni jedino piše pobeda italijanskog tima.

- Nismo igrali toliko dobro, pogledajte procente šuta, izgubljene lopte, ali dva tima koja žele da se takmiče. Impresivno je što smo primili samo osam poena u poslednjoj četvrtini, gde je nekolicina bila sa linije za slobodna bacanja. Radimo da postanemo bolji, verujemo da još uvek imamo prostora da napredujemo. U ovom trenutku nemam drugi cilj nego da učinim tim bolji nego što je sada i to je pravac kojim idemo od prvog dana. Moramo da se pouzdamo u naš DNK i nadam se da će naše samopouzdanje biti povećano nakon večerašnje utakmice - zaključio je trener Virtusa.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading