PODGORIČANI SE POIGRAVALI U STOŽICAMA Budućnost razbila Cedevita Olimpiju koja ide u goste Crvenoj zvezdi

20:45 | 27-10-2024

Košarka 0

Košarkaši Budućnosti nastavljaju da "melju" rivale po ABA ligi, a sada je na red stigla ekipa Cedevita Olimpije koja je nakon 40 minuta košarke poražena rezultatom 91:71 i to na domaćem terenu u Stožicama

KK Cedevita Olimpija

Iako je ekipa iz Ljubljane dobar deo utakmice bila u igri, čak je tokom prvog poluvremena pretežno vodila, na poluvremenu se nešto desilo, a to "nešto" može se zvati imenom - Jogi Ferel.

Omaleni plejmejker odigrao je fantastično na startu drugog poluvremena kada je preuzeo celu inicijativu na sebe, da bi to ostatak ekipe ispratio i nastavio u nekom prepoznatljivom maniru.

Cedevita Olimpija je uspela da se vrati početkom poslednje deonice na svega 10 poena razlike, ali tome je veoma brzo bio kraj nakon što nekoliko napada ništa nisu uspeli da realizuju, dok rival nije prestajao da pogađa.

BORAC NEMOĆAN U HRVATSKOJ Čačani poraženi od Splita

Na kraju je razlika bila izuzetno ubedljiva i dostigla je maksimalnih 20 poena, kako je utakmica i završena.

Najbolji pojedinac ovog meča bio je Rajt sa 15 poena, četiri skoka i pet asistencija, ali i tri ukradene lopte. Pratili su ga Tanasković sa 19 poena, Ferel sa 14, ali i Sulajmon sa 12 poena i pet skokova.

U ekipi Cedevita Olimpije samo par igrača je imalo solidne partije. Džons je ubacio 18 poena, Stjuart je završio meč sa 13, a Robinson i Blažič sa po 10 poena.

Na kraju ovog meča Budućnost je obezbedila drugu poziciju sa skorom od pet pobeda i jednim porazom, koji su pretrpeli pred svojim navijačima od Zvezde prethodne nedelje.

Naredni meč u regionalnom takmičenju ekipa iz Ljubljane igra u Beogradu protiv Crvene zvezde, dok će Budućnost ugostiti Megu u Podgorici.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

Komentari(0)

Loading