AMERIKANCI SUMNJAJU U DENVER I JOKIĆA NBA šampionima se ne piše dobro u narednoj sezoni

07:29 | 08-10-2023

Košarka 0

Prema predviđanjima uglednog "ESPN-a", Denver Nagetse očekuje slabija regularna sezona u odnosu na prethodnu, u kojoj su Nikola Jokić i drugovi završili na vrhu Zapada

Nikola Jokić i Džamal Marej

Franšiza iz Kolorada je predvođena Jokićem dočekala plej-of kao najbolji tim svoje konferencije, a u doigravanju je potvrdila da to nije bila slučajnost i došla do istorijske titule šampiona NBA lige. 

Šampionski sastav u međusezoni napustio je samo Brus Braun, ali je jezgro ekipe ostalo na okupu što će biti od velikog značaja za tim Majka Melouna u pokušaju da odbrani trofej.

fej.Ipak, jedan od najuglednijih američkih sportskih medija - "ESPN", smatra da je odlazak Brauna veći hendikep nego što većina ljubitelja košarke to može i da pretpostavi, te stavlja će on usloviti i slabiji plasman Denvera u regularnom delu sezone. 

NIŠTA NISU NAUČILI IZ PROŠLE SEZONE Američki mediji ponovo potcenjuju Nikolu Jokića i Denver Nagetse

Novinari pomenute televizije veću šansu za prvo mesto na Zapadu daju Memfis Grizlisima, dok su drugi najveći favorit prema njima Minesota Timbervulfsi. 

Minute Brusa Brauna bi u narednoj sezoni trebao da pokupi njegov prezimenjak Kristijan, kome je prošla takmičarska godina bila debitantska u NBA ligi. Ipak, on je i kao ruku dao značajan doprinost u osvajanju titule Nagetsa, pošto je imao neke odlične role čak i u plej-of rotaciji Majka Melouna.

Takođe, ekipi se ovoga leta priključio iskusni Džastin Holidej, a značajniji doprinos se očekuje i od još jednog veterana, Redžija Džeksona. 

Pelton smatra da Denver sa izmenjenim sastavom može da očekuje 46 pobeda, Timbervulfima prognozira 47, a Grizlisima 48 trijumfa.

Novinar "ESPN-a" smatra i da će se velika bitka između četvrtom i sedmog mesta voditi između Golden Stejta, Finiksa, Nju Orleansa i Sakramenta, dok na granici plej-ina vidi Los Anđeles Lejkerse, Dalas Maverikse i Los Anđeles Kliperse.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading