KAKA PREOKRET Izbacili ga, sad žele po svaku cenu da ponovo igra za njih

11:34 | 11-10-2023

Košarka 0

Košarkaš Zenita Tomas Ertel mogao bi da zaigra za reprezentaciju Francuske na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine

Toma Ertel
Alo/Marko Metlaš

Ertel je izbačen iz nacionalnog tima Francuske, pošto je prošle godine odlučio da potpiše ugovor sa Zenitom. Košarkaški savez Francuske (FFBB) je prošle godine doneo odluku da svi igrači koji potpišu za neki ruski ili beloruski klub neće moći da nastupaju za nacionalne selekcije do kraja rata u Ukrajini.

Ertel je prošle godine igrao za Francusku na Evropskom prvenstvu, ali je zbog suspenzije propustio ovogodišnji Mundobasket.

"Trikolori" su na SP u Manili doživeli fijasko, pošto su osvojili 18. mesto. Kapiten Francuske Nikola Batum je po završetku Mundobasketa kritikovao čelnike FFBB zato što nisu dozvolili da Ertel igra na SP.
Lokalni mediji navode da će čelnici FFBB učiniti sve da Ertel zaigra na Igrama u Parizu. Francuski reprezentativci su ljuti na FFBB, jer se pravilo o zabrani igranja u Rusiji i Belorusiji ne primenjuje na sve sportiste. Francuski odbojkaški reprezentativac Ženja Grebenikov nije izbačen iz nacionalnog tima "trikolora" iako igra za Zenit.

Predsednik FFBB Žan-Pjer Sijuta izjavio je da će Savez preduzeti sve dodatne korake da bi Ertel ponovo zaigrao za Francusku.

"Radimo i na političkom nivou. Tražimo sva rešenja koja će omogućiti Ertelu da ponovo bude u reprezentaciji", dodao je Sijuta.

Ertel (34) je sa reprezentacijom Francuske osvojio srebro na OI u Tokiju 2021. godine, kao i bronzu na SP 2014. On je sa Francuskom bio šampion Evrope 2013, a prošle godine "trikolori" su osvojili srebrnu medalju na EP u Nemačkoj.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading