JAVLJA IM SE... Ljudi koji se pitaju u NBA kažu: Jokić ide u istoriju

06:00 | 12-10-2023

Košarka 0

Ukoliko se obistini predviđanje, Somborac će postati prvi stranac s tri MVP nagrade

Nikola Jokić

 

Vratio se Nikola Jokić na NBA parkete posle 120 dana od osvajanja titule, a s njim i priča (većine) da mu nema ravnog u najjačoj ligi sveta.

Nikola Jokić AP/Matt York
 

Devet poena na startu

Denver je pobedio Finiks 115:107 u prvom predsezonskom meču NBA lige. Najefikasniji u redovima Nagetsa bio je Džulijan Strouter s 20 poena, dok je Jokić za 18 minuta na terenu ubacio devet, uz tri skoka i dve asistencije.

Bio je centar Nagetsa najbolji i u prošloj sezoni, ovenčanom šampionskom titulom, ali je nagrada nekim čudom otišla Džoelu Embidu. E sad neće, smatraju stručna lica...

Džoel Embid AP/Chris Szagola
 

Uoči zvaničnog starta sezone (24. oktobar) tradicionalno je obavljena anketa među generalnim menadžerima NBA klubova i oni su 28-godišnjeg Srbina, nažalost ne i srpskog repezentativca minulog leta, izabrali za najboljeg stranog igrača (80 odsto glasova), najboljeg centra (93 odsto), najinteligentnijeg u ligi (50 odsto), a na sve to smatraju da će MVP nagrada biti njegova.

Nikola Jokić s MVP nagradom AP/David Zalubowski
 

Na pitanje, dakle, ko će naredne sezone osvojiti priznanje za najkorisnijeg igrača, 43 odsto glasova je dobio as Denvera, za kojim slede Janis Adetokumbo (Milvoki, 20 odsto), Džejson Tejtum (Boston, 13) i Luka Dončić (Dalas, 10). Koliko je to merodavno, ostaje da se vidi, tek ukoliko se obistini predviđanje većine direktora, Jokić će postati prvi stranac s tri MVP nagrade u skoro osam decenija dugoj istoriji NBA lige.

Denver šampion? Možda...

U istoj anketi tek trećina direktora smatra da Denver može da odbrani titulu. Isti procenat, 33,3 odsto, dobio je i Boston, silno pojačan dolaskom Džrua Holideja i Kristapsa i Porzingisa.

Kanađanin Stiv Neš i Grk Janis Adetokumbo imaju po dve, a Nigerijac Hakim Olajdžuvon, Nemac Dirk Novicki i Kamerunac Džoel Embid po jednu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading