ZVEZDA JE FIZIČKI JAK I PRODUKTIVAN TIM Trener Žalgirisa pred duel u Kaunasu

09:52 | 13-10-2023

Košarka 0

Košarkaši Crvene zvezde večeras traže drugu pobedu u Evroligi

kazis maskvitis

Košarkaši Crvene zvezde gopstuju večeras od 19 časova ekipi Žalgirisa u Kaunasu u okviru drugog kola Evrolige. Crveno- beli će u ovaj duel ući oslabljeni za kapitena Branka Lazića koji je ostao u Beogradu zbog povrede. Zvezda juri drugu pobedu nakon sjajnog otvaranja sezone protiv Asvela, kao i Žalgiris koji je takođe  slavio u prvom kolu savladali Virtus u Bolonji. Trener Žalgirisa Kazis Maskvitis izneo je očekivanja pred duel sa beogradskim crveno-belima.

VELIKA TUGA U SRPSKOM SPORTU Preminuo nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Miroljub Stojković

-Snažan tim nam dolazi, ove sezone cilj im je plasman na Fajnal-for. Promenili su dosta tokom leta, doveli nove igrače, imaju ozbiljan budžet. Biće zabavno igrati protiv njih. Sa druge strane, nama prvi meč na svom terenu ove sezone nameće dodatni pritisak. Nadam se da ćemo umeti da se nosimo sa tenzijom i da ćemo se boriti za pobedu. Što se tiče protivnika, ne manjkaju im poznati igrači, sjajni napadači koji imaju veliki uticaj na igru. Šabaz Nejpir i Miloš Teodosić, kao i nama dobro poznat Rokas Gedraitis, Zvezda je fizički jak, visok i vrlo produktivan tim.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Dotakao se još nekih pojedinaca, kao i svog sunarodnika Rokasa Giedraitisa za kojeg je rekao da igra sjajno i da mu je izuzetno drago zbog toga.

-Sa jedne strane za jedan tim je sjajno kad ima toliko kvalitetnih igrača a sa druge strane može biti problem jer ih nije lako uigrati. Mi zapravo ni ne znamo sa kojih 12 igrača će Zvezda da nam se suprotstavi. To nam je dodatni problem pred meč osim toga što je srpski tim visok, fizički jak i poseduje mnogo oružja. Ne zaboravimo Nemanju Nedovića, pa interesantnog Jaga Dos Santosa, vrlo dobrog defanzivca. Jasno je da igramo protiv tima koji ima dubok roster i neće biti lako igrati protiv takve ekipe.

Crvena zvezda nakon ovog meča ide u goste Borcu iz Čačka u okviru Jadranske Lige, pa dočekuje Monako u Štark Areni u sredu od 20 časova.

 

 

Za više sportskih informacija. zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading