HOROR U TURSKOJ Policija uperila oružje i vezala navijače Budućnosti, pitali ih koga su došli da ubiju

11:04 | 14-10-2023

Košarka 0

Iz crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova juče je saopšteno da će navijači do ponedeljka biti deportovani u Crnu Goru.

Budućnost
ABA liga/Budućnost Voli

Navijači košarkaša Budućnosti prethodne nedelje su otputovali u Anklaru kako bi bodrili svoj tim protiv Turk Telekoma u okviru drugog kola Evrokupa, a sve se na kraju pretvorilo u horor.

Sedam članova navijačke grupe Budućnosti, Varvari, uhapšeno je u Turskoj.

Oni su se u četvrtak vraćali za Podgoricu, dan nakon utakmice,a kako je u razgovoru za „Dan“ potvrdio vođa navijača Aleksandar Čaka Ivanović, turska policija je na izlazu iz Ankare propustila jedan kombi s navijačima Budućnosti, a zaustavila drugi, u kojima je bilo sedam navijača, koji su privedeni.

Prema njegovim riječima, slobode su lišeni Draško M. (33), Minja M. (41), Marko V. (26), Dragan V. (23), Aleksandar G. (30), Filip V. (33) i Igor V. (21).

Ivanović tvrdi da su navijači privedeni pod lažnom optužbom da su deo kriminalne grupe, a nakon hapšenja su odvedeni u imigracioni centar.

- Policija ih je presrela na samom izlasku iz Ankare. Uperili su im cevi oružja u usta i vezali ih, tvrdeći da su kriminalci iz Crne Gore. Pitali su ih gde je oružje i koga su došli da ubiju. Navijači su bili u šoku. Uporno su govorili da su prisustvovali utakmici. Pokazivali su navijačke rekvizite i fotografije, ali ništa nije pomagalo. Tražili smo pomoć Interpola, ambasada i konzula. Iz imigracionog centra u koji su ih odveli uspeo je da se javi jedan od navijača i da nam ispriča sve. Ovo je sramota kako tretiraju naše građane u svetu - kazao je Ivanović.

Iz crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova juče je saopšteno da će navijači do ponedeljka biti deportovani u Crnu Goru.

- Diplomatsko-konzularna predstavništva Crne Gore u Istanbulu i Ankari su sinoć, po dobijanju ove informacije, stupila u kontakt sa nadležnim organima Republike Turske. Lica koja su zadržana na granici sa Grčkom, nakon intervencije naših DKP-a, a po okončanju procedura granične provere, puštena su da nastave put, dok je druga grupa zadržana u centru za deportacije zbog postojanja određenih sumnji turskih nadležnih organa u vezi sa pojedinim članovima navedene grupe – navodi se u saopštenju MVP-a.

Kako su dodali, očekuje se da će navijači do ponedjeljka biti deportovani u Crnu Goru.

Turska policija nije se zvanično oglašavala povodom hapšenja navijača Budućnosti, niti je u turskim medijima pisano o tome.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading