NIKOLA JANKOVIĆ STIGAO U MEGU Bivši igrač Partizana ima novi klub

19:17 | 14-10-2023

Košarka 0

Jedan od najvažnijih šrafova Megine ekipe koja je 2015/16 osvojila Kup Radivoja Koraća, Nikola Janković, po treći put obući će dres "svog" kluba

Nikola Janković
EPA-EFE/Ruben Romeo

Srpski košarkaš karijeru je započeo u belgijskoj ekipi Šarloa 2012. godine, a 2015. vratio se u Srbiju i po prvi put obukao dres Mege. To je bila Megina istorijska sezona, budući da je osvojen Kup Radivoja Koraća, ostvaren plasman u finale ABA lige, osvojeno treće mesto u KLS-u i obezbeđeno učešće u Jadranskoj ligi naredne sezone.

Nikola Janković je baš u tom periodu bio jedan od ključnih igrača svoje ekipe.

U Megi se zadržao godinu dana, potom odlazi u Olimpiju gde je sjajnim igrama zaradio priznanje MVP-a regularnog dela sezone ABA lige. 2017. odlazi u tursku Sakariju, a potom i u španski Estudijantes, odakle prelazi u beogradski Partizan gde je proveo dve i po sezone.

U Megu se ponovo vratio u sezoni 2021/22. Prethodne sezone je nastupao u FMP-u i beležio prosečno 7,2 poena i 3,2 skoka.

Nikola Janković je bio član svih mlađih reprezentativnih selekcija Srbije sa kojima je osvojio ukupno četiri medalje, po dva srebra i dve bronze. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk starnicu.

Komentari(0)

Loading