BARSELONU ČEKA PAKAO U GROTLU ARENE Četa Željka Obradovića prvi put pred "grobarima" u novoj sezoni Evrolige, rival svima dobro poznat

10:27 | 17-10-2023

Košarka 0

Košarkaši Partizana igraju protiv Barselone meč trećeg kola Evrolige u beogradskoj "Štark Areni" od 18.30

Partizan
ABA liga/Dragana Stjepanović

Ekipa Željka Obradovića će tako prvi put ove sezone izaći pred domaću publiku u najelitnijem klupskom evropskom takmičenju. U goste dolazi dobro poznat protivnik - ekipa Barselone. 

Crno-beli su u prvom kolu ubedljivo poraženi od Makabija u Tel Avivu, dok su u drugom bili bolji od Asvela u Vilerbanu - 88:62. 

Sada je pred četom najtrofejnijeg evropskog trenera novi izazov, Barselona, koja je ostvarila dve uvodne pobede. Srušili su ekipu Olimpijakosa usred Atine, posle velike drame. Pre pobede u Pireju, Katalonci su upisali i trijumf pred domaćim navijačima. U prvom kolu elitnog takmičenja pobedili su Anadolu Efes sa 91:74. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Oba dva tima su se do sada sastala ukupno 13 puta, a katalonska ekipa je slavila čak devet puta.


Partizan je trijumfovao svega četiri puta, poslednji put u prijateljskom meču protekle godine. 

Barselona je tokom prošle sezone oba puta uspela da "sruši" crno-bele, prvo pred domaćim, a onda i gostujućim navijačima. 

Željko Obradović EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
 

U utakmici odigranoj u Blaugrani najkorisniji u beogradskom timu bio je Danilo Anđušić sa 21 postignutim poenom, a pratio ga je Džejms Naneli sa deset.

LEDEJ POSLAO MOĆNU PORUKU Spreman sam da se borim za moju srpsku braću i sestre


Sa druge strane, pobednički sastav predvodio je Nikolas Laprovitola sa 13 poena, a podršku je imao u Tomašu Šatoranskom, koji je dodao dva manje.

Kada govorimo o meču odigranom u beogradskoj Štark Areni, najefikasniji u redovima crno-belih bio je Dante Egzum sa 24 poena na svom kontu, a pratio ga je Kevin Panter, koji je dodao 16.

Sa druge strane, kod pobedničkog sastava glavnu reč vodio je Nikolas Laprovitola sa 21 poenom, dva manje je dodao Nikola Mirotić, dok su dvocifreni bili još Jan Veseli i Tomaš Šatoranski sa 14, odnosno deset poena.

-Igramo protiv tima koji je sigurno među ekipama koje su glavni favoriti. U seriji su izvanrednih rezultata, ali što je još važnije, igraju vrlo dobro. Imaju izvanredan tim, dobar roster, očekuje nas jedna teška utakmica - rekao je Obradović na konferenciji za medije pred utakmicu.

Partizan posle ovog meča već u četvrtak gostuje Olimpijakosu u četvrtom kolu Evrolige, a potom u ponedeljak gostuje ekipi Mege u okviru ABA lige. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading