HANGA SVESTAN USPONA I PADOVA "Ne možemo da plačemo zbog onoga što se dogodilo, idemo da savladamo Virtus"

16:25 | 20-10-2023

Košarka 0

Prvotimac Crvene zvezde Adam Hanga smatra da je Zvezda imala lepu priliku da savlada i Žalgiris i Monako

KK Crvena zvezda
Alo/ Marko Metlaš

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 20:30 gostuju Virtusu u Bolonji i traže drugu pobedu u Evroligi. Prethodna dva poraza od Žalgirisa i Monaka nisu lako pala crveno-belima, pa sada traže ispravak.

Adam Hanga smatra da je ekipa sada pod pritiskom da savlada Virtus koji igra sjajno.

-Teška utakmica naš čeka, baš kao i svaka druga u Evroligi. Zabeležili smo dva poraza u prethodne dve utakmice, ne bih baš rekao da smo u teškoj situaciji, ali je u takmičenju jako važno da se pobeđuje. Idemo na naredni meč, moramo da budemo fokusirani, ne možemo da plačemo zbog onoga što se već desilo. Imali smo mogućnosti da dobijemo Žalgiris i Monako. Sada smo pod pritiskom da savladamo Virtus koji igra jako dobro, u dobroj su formi, očekujemo težak meč i moramo da damo maksimum.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

NEMA PLAKANJA I GLEDANJA UNAZAD Ivanović najavio meč sa Virtusom

Osvrnuo se i na utakmicu sa Monakom.

-Greške su presudile. Imali smo nekoliko prilika da slavimo protiv Monaka. Došle su izgubljene lopte i promašaji, nismo realizovali nekoliko kontranapada, čak smo i pojedine skokove u napadu loše koristili, sve je to dovelo do toga da na kraju budemo poraženi. Moramo da ostanemo pozitivni. Igrali smo protiv tima koji je bio na fajnal-foru prošle sezone, imaju puno talenta, jurili su pobedu posle dva poraza. Bili smo konkurentni tokom utakmice, borili smo se, ali idemo dalje i spremamo se za Virtus.

Reprezentativac Mađarske veruje u proces kroz koji tim prolazi i smatra da cela ekipa treba da veruje treneru Dušku Ivanoviću.

-Još uvek se uigravamo sa rotacijama i pozicijama, posebno u ključnim trenucima ko treba da bude u najboljoj poziciji da uputi šut. To je proces. I tako će biti do kraja sezone. Biće uspona i padova. Posebno u Evroligi gde je svaki protivnik drugačiji kao i utakmica. Moramo da verujemo u rad, u nas, u trenera i da se držimo zajedno.

Kaže da Crvena zvezda protiv Virtusa, koji je jedna veoma čvrsta ekipa, mora da smanji broj izgubljenih lopti.

-Da, mislim da igraju sjajno. Takođe su dobri na niskom postu, dobijaju mnogo poena, izvlače dosta faulova, šutiraju za tri…. Do sada nismo igrali protiv ekipe sa toliko fizičkom i čvrstom igrom, možda je slično bilo sa Žalgirisom, ali u nekom drugom smislu. Oni su tim koji igra veoma agresivno, moramo da smanjimo broj izgubljenih lopti- zakljućio je Adam Hanga.

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading