ZVEZDA SKLOPILA NAJBOLJU EKIPU Igrači Evrolige glasali, Milutinov najbolji igrač lige

18:00 | 20-10-2023

Košarka 0

Nova anketa "Basketnjuza" koju su ovoga puta činili glasovi igrača koji igraju u Evroligi

KK Crvena zvezda
Alo/ Marko Metlaš

Deluje da dileme nema- Crvena zvezda i Panatinaikos su sklopili najbolje ekipe tokom leta, bar prema glasovima stručnajaka. U toku prelaznog roka, pred sam početak sezone a i nakon početka, sprovođene su razne ankete među navijačima, evroligaškim trenerima a sada i igračima. U svakoj su, bar kada je u pitanju nabolje sklopljena ekipa, rezultati isti. 

"Basketnjuz" je u svojoj anketi pitao igrače koji učestvuju u Evroligi ko je sklopio najbolje tim tokom ovog leta. Jasno je izglasano- Crvena zvezda i Panatinaikos sa 34,8 odsto glasova. Anketa je urađena sa 23 igrača u Evroligi koji su želeli da ostanu anonimni pa iako je uzorak zaista mali zanimljivo je videti šta su imali da kažu.

Zanimljivo je da i Crvena zvezda i Panatinaikos imaju po jednu pobedu i dva poraza, nakon tri odigrana kola, a budući da su baš ove dve ekipe ovoga leta, kako i sami rezultati kažu, bile najvrednije i najubedljivije, definitivno će trebati vremena da sve dođe na svoje mesto

Najbolje pojačanje za neku ekipu jeste Fakundio Kampaco koji se ovog leta iz Crvene zvezde vratio u Real Madrid, a drugo najbolje pojačanje jeste srpski reprezentativac Nikola Milutinov koji je iz CSKA pojačao Olimpijakos.

AMERIKANCI POLUDELI I dalje se priča o susretu Kembe Vokera i Šabaza Nejpira

Ipak, kao najbolji igrač cele lige, što je različita kategorija od one iznad, izabran je Nikola Milutinov, a deli prvo mesto sa Edijem Tavaresom.  Obojica su dobila po 31,8 odsto glasova. Na trećem mestu je Majk Džejms sa 18 odsto.

Za najboljeg igrača u istoriji Evrolige je ubedljivo izabran Vasilis Spanulis koji je dobio 40,1 odsto glasova. Iza je završio Nando de Kolo sa 13,7 odsto.

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading