ZVANIČNO Ništa od Beograda, izraelski timovi domaćini na Kipru

17:45 | 20-10-2023

Košarka 1

"Informisali smo kiparsku Vladu i postigli smo dogovor da ih ugostimo"

Evroliga
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Dugo se vagalo između Atine, Kipra i Beograda, međutim sada je zvanično. Izraelci će svoje domaće utakmice igrati na Kipru, a to je u saopštenju potvrdio predsednik košarkaškog saveza Kipra Andreas Mouzoridis, prenosi grčka "Gazeta".

-Prva stvar o kojoj smo morali da mislimo je ona humanitarnog karaktera. Imamo bratske odnose sa Košarkaškim savezom Izraela. Kontaktirali su nas sa zahtevom da njihovi klubovi igraju kod nas evropske utakmice. Takođe su nas zamolili i da kod nas treniraju. Informisali smo kiparsku Vladu i postigli smo dogovor da ih ugostimo.

Trebalo bi da posebno budu utanačeni detalji oko daljeg učešća Makabija u Evroligi kao domaćiina na Kipru.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

-Što se tiče Makabija, za njih važe malo drugačija pravila. Ljudi iz kluba su upoznati sa time i oni će se takmičiti u dvorani Elefterija sa čijim rukovodstvom imaju odlične odnose. Još uvek ne znam sve detalje kako će se dogovoriti sa Evroligom.

Dakle, Makabi Tel Aviv, Hapoel Holon, Nes Ziona, Bnei Hercilija i Hapoel Galil Elion svoje domaćinske utakmice igraće na Kipru, dok će tim koji sa klupe predvodi Aleksandar Džikić, Hapoel Jerusalim, verovatno ostati u Atini gde trenutno boravi, pošto se specifično ne pominje u ovom saopštenju Košarkaškog saveza Kipra.

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(1)

Loading
Penzioner

20.10.2023 18:23

I bolje sto dalje!