TRENER VIRTUSA POSLE POBEDE Videli ste kako je Zvezda igrala

07:35 | 21-10-2023

Košarka 0

Košarkaši Virtusa su pobedili Crvenu zvezdu na svom terenu sa 85:79

Košarka
EPA

Oni posle četiri odigrana kola imaju skor 3-1, a trener bolonjske ekipe Luka Banki je nakon meča izneo utiske. 

Banki je istakao da izdvojio greške koje je Virtus napravio, ali je podvukao da je temelj koji su napravili dobar.

- Bila je sjajna pobeda protiv veoma jakog protivnika koji je došao u Bolonju nakon poraza kod kuće od Monaka i od početka su pokazali svoju koncentraciju, fizičku spremnost i intenzitet. Počeli smo utakmicu prilično dobro i verujem da smo odigrali veoma kontinuiranu utakmicu. Naravno, postoje detalji koje treba prilagoditi i ispraviti, jer kada se takmičite na ovom nivou sa tako talentovanim timovima, ne možete sebi dozvoliti 19 izgubljenih lopti. To puno košta našu košarku i našu defanzivnu tranziciju. Dakle, postoje detalji koje bi trebalo prilagoditi, ali polazimo od veoma čvrstih temelja koji su povezani sa našim identitetom i našim duhom kao grupe i tima.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

IMA LI RAZLOGA ZA BRIGU? Sezona počinje, a Jokić ima ozbiljne probleme

U detaljnijoj analizi igre se posebno osvrnuo na procenat šuta.

- Fokusiraću se na procenat šuta, koji je usko povezan sa kvalitetom igre, deljenjem lopte i prednostima koje možemo iskoristiti i koristimo ih da pokušamo da poboljšamo procenat šuta. Dok god kreiramo dobre šuteve, možemo ih postići ili promašiti, to ne pravi veliku razliku u našoj igri. Naravno, postizanje poena pomaže. Kao trener, voleo bih da vidim igrače kako šutiraju sa 100 odsto, posebno kada šutiraju, kao što se desilo, sa toliko slobodnog prostora. To su šutevi koje moramo biti spremni uzeti i spremni postići. Verujem da je to put, igranje košarke je osnovno, imamo dovoljno talenta i sve dok su svi spremni da ulože trud na terenu - rekao je i dodao:

- Kao trener, držim se temelja, a temelji polaze od truda, to je nešto što se ne može zanemariti, ne možemo bez toga. Polazimo od te zajedničke želje da dokažemo da smo sposobni za ovakvu utakmicu nakon samo 48 sati. To je normalno, videli ste kako je Crvena zvezda igrala, nivo fizičke igre, agresivnosti, čak i kad su shvatili da im je utakmica izmiče iz ruku. Takođe su iskoristili svoje iskustvo, jer su ti trikovi služili da pomalo prekinu ritam utakmice i da nam oduzmu lucidnost. Moram se fokusirati na dva aspekta, oporavak sa fizičkog aspekta i čišćenje naše igre, jer smo imali previše izgubljenih lopti. Sviđa mi se ideja da se takmičimo kada se meč podigne na ovaj nivo, na ovakav režim. To je bio meč koji smo zaista želeli, već jutros na treningu imao sam osećaj da tim želi da igra još jedan energetski meč. Važno je da se motivacija i stav obnove za tako kratko vreme. Moram im pomoći da malo očiste našu igru, u suštini naše košarke. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading