TEODOSIĆ JE PUNOKRVNI PLEJ, PARTIZANU TREBA NOVI LESOR Legenda Zvezde govorila o "večitima"

10:40 | 22-10-2023

Košarka 0

Crvena zvezda je već ostala bez trenera, dok Partizan već treću sezonu igra pod vođstvom Željka Obradovića

Košarkaši Zvezde

Poznati bek kluba sa Malog Kalemegdana, koji je boje crveno-belih branio od 1975. do 1987. , Slobodan Nikolić je za beogradski medij pričao o večitima  u Evroligi.

VEĆ NAŠAO KLUB U EVROLIGI Poznato gde će Ivanović nakon Zvezde?

- Večiti su naša “ludila“, ali i nosioci ovog sporta u Srbiji. Bilo bi mi lakše da iznesem mišljenje dokle će dogurati u Evroligi, nego da prognoziram derbi. Uprkos po jednoj pobedi u četiri kola, a tek će da se igra, oni mogu da obezbede visok plasman, očekujem ih barem u plej inu. A i predsednik Zvezde, Nebojša Čović, najavio je plasman na fajnal for kao cilj. Ništa nije slučajno rečeno. Klub u kojem sam proveo skoro deceniju i po, prevrnuo je sastav u odnosu na prošlu sezonu. Zvučna pojačanja, koja su prednost u odnosu na rivala, ali to može da bude mač sa dve oštrice. Potrebno im je vreme da deluju kao tim. Crno – beli su uglavnom zadržali one koji mogu da reše utakmicu. Pred svojim „grobarima“, koji ih „nose“ sa tribina, odigraju uvek u transu - počeo je Nikolić.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Prokomentarisao je sastave Zvezde i Partizana i izrazio nezadovoljstvo nekim potezima, ali je i istakao gde postoje određeni nedostaci.

- Sa Milošem Teodosićem je pokrivena spoljna linija Zvezde, da ne pričam o kvalitetima punokrvnog plejmejkera. Ali, čak ni igrač takvog kalibra ne može da anulira neuigranost zbog velikog broja novih imena. Potrebno je strpljenje, vreme radi za crveno – bele. Na prvi pogled, kod Partizana je potreban neki novi Matijas Lesor. Nije mi jasno što mnogi stavljaju u drugi plan jednog Alena Smailagića. Pa, nije on samo odično odigrao i u porazu od Olimpijakosa. Stalno se apostrofiraju stranci u crno- belom, a dečko iz Koteža završi veliki deo posla. Možda se to uvek ne vidi, ili nije finiširano nekim atraktivnim potezom, ali on mnogo znači za ekipu. Ako već pričamo o visokim igračima, Frenk Kaminski bi trebalo da promeni svoju igru, dok me je Balša Koprivica prijatno iznenadio. On može još bolje, što je velika stvar, ne samo za klub iz Humske, nego i za nacionalnu košarku. Neće odmah da igra kao Lesor, ali ide napred krupnim koracima. Ako su crno-beli slabiji na nekoj poziciji, onda je to plejmejker. Mnogo su izgubili odlaskom Jama Madara - istakao je Nikolić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading