TEK DRUGI STRANAC U ISTORIJI Pre Sferopulosa samo je jedan trener Zvezde bio van granica Jugoslavije

07:00 | 23-10-2023

Košarka 0

Crveno-beli do sada nisu imali običaj angažovanja stranih stručnjaka, a ako ne računamo one sa prostora bivše Jugoslavije, Grk je tek drugi van tih granica.

Janis Sveropulos
EPA-EFE/Toms Kalnins

 

Košarkaški klub Crvena zvezda angažovao je novog trenera u liku Janisa Sferopulosa koji je nasledio Duška Ivanovića nakon loših rezultata u Evroligi.

Crveno-beli do sada nisu imali običaj angažovanja stranih stručnjaka, a ako ne računamo one sa prostora bivše Jugoslavije, Grk je tek drugi van tih granica.

Pre Sferopulosa, prvi stranac u istoriji koji je vodio Crvenu zvezdu sada već davne 1997. godine, bio je Amerikanac Tom Ludvig.

- Dosta mi je bilo rada u SAD. Želeo sam da se isprobam u Evropi, a kada je stigla ponuda Crvene zvezde, ni trenutak se nisam dvoumio, odmah sam prihvatio ponudu, a kada sam malo upoznao ekipu, siguran sam da nisam pogrešio - rekao je tada Ludvig, a pamti se i još jedna njegova izjava.

- Ja ne robujem „zvezdama“, već je za mene najbitniji profesionalizam. Želim da pomognem unapređenju Zvezdine igre, momci sve sjajno prihvataju i nadam se da ću u tome uspeti. Iz dobre odbrane proističe i dobar napad, a ja želim samo da pobeđujemo - rekao je svojevremeno za "FIBA basket" magazin, Tom Ludvig.

Pomenuti stručnjak vodio je Zvezdu na svega 13 utakmica, te je imao skor od 9 pobeda i četiri poraza. Na klupi crveno-belih nasledio ga je Vladislav Lučić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading