SA OVIM IGRAČIMA MOŽEMO DO KRAJA Sferopulos posle pobede na debiju pričao o derbiju i povredi Branka Lazića

21:07 | 23-10-2023

Košarka 0

Nije bilo lako, ali crveno-beli su upisali trijumf

FMP - Zvezda
ABA liga/Ivica Veselinov

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP u okviru četvrtog kola ABA lige rezultatom 72:83 u Železniku.

Novi trener crveno-belih Janis Sferopulos tako je upisao trijumf na debiju.

Na konferenciji za medije je najpre iskoristio priliku da se zahvali klubu na prilici, ali i prethodniku Dušku Ivanoviću.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Veoma sam počastvovan što sam trener Crvene zvezde. Ovo je veliki klub ,sa velikom tradicijom i osećam se blagosloveno. Zahvalio bi se gospodinu Čoviću i menadžmentu na prilici. Sve se odigralo brzo. Veliko poštovanje i gospodinu Dušku Ivanoviću, sjajnom treneru i osobi. Ostavio mi je tim u veoma dobroj situaciji. Verujem da ćemo se svi zajedno boriti za uspeh kluba, sa navijačima koji će nas podržavati u dobrim i lošim trenucima - rekao je Sferopulos.

S ozbirom da ga u narednih nedelju dana, na samom startu mandata, čekaju dva večita derbija pred navijačima Partizana, novinare je zanimalo da li je to hrabrost ili ludost?

- To je hrabrost. Da sam se bojao, ostao bih kod kuće - dodao je kroz osmeh grčki trener.

FMP - Zvezda ABA liga/Ivica Veselinov
 

 

Da li planira da menja igrački kadar?

- Kada sam došao znao sam da je roster kompletiran, verujem svim igračima i verujemo da sa njima možemo da se borimo do kraja. Veoma sam srećan kako je Jago odigrao večeras. To je igrač koji može da nam da jednsotavna rešenja na terenu i dobro je odgovorio na ulogu koju je danas dobio.

Branko Lazić je u finišu dobio udarac.

- Dobio je udarac u predelu rebara i ide na snimak, videćemo koliko je ozbiljna, osetio je veliki bol, ali čekamo da nas doktori više izveste o tome.

Zašto u timu nije bilo Marka Simonovića i u kakvom je stanju Nemanje Nedović posle povrede?

- Marko ima problema sa virusom. Trebalo je da igra, ali to se desilo pred meč. Verujem da će od stura biti u redu, ali ne bi danas bio svež. Nedović je povređen, na terapijama je, videćemo - zaključio je Sferopulos.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading