KUCNUO JE ČAS Evo kad Nikola Jokić prvi put izlazi na teren u novoj sezoni

10:43 | 24-10-2023

Košarka 0

Utakmicom između Denvera i Los Anđeles Lejkersa u noći između utorka i srede počinje 78. sezona košarkaške NBA lige.

Nikola Jokić
AP Photo/Matt York

Srbija će u najjačem košarkaškom takmičenju na svetu imati sedam igrača. To su: Nikola Jović (Majami), Bogdan Bogdanović (Atlanta), Nikola Jokić (Denver), Aleksej Pokuševski, Vasilije Micić (Oklahoma), Boban Marjanović (Hjuston) i Filip Petrušev (Filadelfija). Ekipu Toronta će sa klupe da predvodi srpski stručnjak Darko Rajaković, dok se u stručnom štabu Golden Stejta nalazi Dejan Milojević.

Titulu brani ekipa Denvera, koja je prošle sezone pobedila Majami 4:1 u finalnoj seriji. Prva zvezda Denvera biće srpski košarkaš Nikola Jokić, koji je prošle sezone proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) finalne serije. Srpski košarkaš je dva puta u karijeri osvojio titulu MVP u regularnom delu sezone u NBA ligi.

Utakmica između Denvera i LA Lejkersa počinje u 1.30 časova po centralnoevropskom vremenu, a biće odigrana u "Bol areni" u Denveru. U drugoj utakmici večeri od četiri časa u San Francisku će igrati ekipe Goldena Stejta i Feniksa.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Od ove sezone biće igran i NBA kup, koji će biti održan od trećeg novembra do devetog decembra. Mečevi NBA kupa će, osim finalnog duela, biti uračunati u šampionat.

Regularna sezona u NBA ligi se završava 14. aprila naredne godine. Potom sledi plej-in turnir, koji će biti odigran od 16. do 19. aprila. Plej-of u NBA ligi počinje 20. aprila, a finalna serija startuje šestog juna 2024.
"Ol-star" meč NBA lige biće odigran 18. februara naredne godine u Indijanapolisu.

 

@bizportal.rs Novak je na ruku stavio Hublot Big Bang Unico Yellow Magic, novi keramički mode u žuto-crnoj boji. A koliko košta? #NovakĐoković #HublotSat #Tenis #Šampion #LuksuzniSatovi #bizportal #luskuz #novac #nole #djokernole #novakdjokovic #bogati #fyp #fypシ #fypシ ♬ original sound - BizPortal.rs

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading