BIVŠI KOŠARKAŠ U ČUDU Otkrio šta fali Partizanu, pa govorio o manama crno-belih

11:40 | 24-10-2023

Košarka 0

Nekadašnji igrač Mege istakao je da je igra crno-belih lako čitljiva

Partizan - Mega
ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Mege savladali su Partizan u utakmici 4. kola ABA lige rezultatom 88:86.

NAJVEĆA POBEDA U ISTORIJI MALOG VELIKOG KLUBA Oglasio se Miško Ražnatović posle lude utakmice Mege i Partizana

Gost emisije "U obruču" bio je Nenad Miljenović koji je analizirao probleme u igri crno-belih.

Miljenović je istakao da se čudi zašto Partizan još uvek nije doveo plejmejkera i centra.

- Lošiji početak nego što se publika nadala, zbog sjajnog završetka prethodne i osvajanja titule. Malo su se i očekivanja podigla, pa se očekuje pobeda i kada se igra protiv Barselone - istakao je nekadašnji košarkaš. 

On je dodao:

- Ono što je meni zanimljivo je da je Partizan ušao u sezonu bez klasičnog pleja i klasične petice u smislu igrača tipa Lesora. Mislim da je Ponitka bio ideja na poziciji jedan jer je igrao to kod Ćavija Paskvala u Zenitu, i da je on bio zamena za Egzuma. Ja mislim da Ponitka nije igrač koji treba da igra to, već da je igrač uloge umesto Papapetrua, kao neko ko igra čvrsto odbranu i može da pogodi otvoren šut za tri poena i može da bude neki sekundarni kreator, ali sada je i povređen i pitanje je kada će moći da pomogne. A otišli su igrači na pozicijama jedan - Egzum i Madar i pet - Lesor. To su velike promene. 

Za kraj je istakao da je igra Partizanovih bekova lako čitljiva.

- Ekipe sada mnogo bolje poznaju Partizan, nego prošle sezone. Protiv Olimpijakosa smo videli da oni nekoliko puta ne preuzimaju pik end pop sa Smailagićem, što sada sve ekipe preuzimaju, i Smailagić pogađa tri trojke. To je ono čime je Partizan prošle sezone iznenadio Evroligu, tim minijaturama Smailagića koje potpuno promene tok utakmice. U Pireju smo videli taj Partizan od prošle sezone, ali Barselona i Makabi nisu to dozvolili. Svaki pik end pop sa Smailagićem je odmah preuzimanje. Ja verujem da će Partizan nadoći, verujem da će i korekcije biti na mestu. Ako dođe takav igrač kao što je bio Lesor na petici, on će prijati Kaminskom, jer se neće toliko tražiti od njega i praktično će se nasloniti na njega - objasnio je Miljenović.

@bizportal.rs Novak je na ruku stavio Hublot Big Bang Unico Yellow Magic, novi keramički mode u žuto-crnoj boji. A koliko košta? #NovakĐoković #HublotSat #Tenis #Šampion #LuksuzniSatovi #bizportal #luskuz #novac #nole #djokernole #novakdjokovic #bogati #fyp #fypシ #fypシ ♬ original sound - BizPortal.rs

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading