PRVI ČOVEK EVROLIGE ZAHVALAN BEOGRADU "Makabi je odlučio da je Srbija najbolja opcija"

06:30 | 26-10-2023

Košarka 0

Košarkaši Makabija će prema planu, do kraja sezone boraviti u Beogradu

KK Makabi
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Posle dugo vaganja, odlučeno je da će Makabi svoje domaće utakmice u Evroligi igrati u Beogradu. Beograd se još na početku cele situacije istakao kao rani kandidat za privremeni dom "ponosa Izraela", a prvi čovek Evrolige Paulijus Motijeunas zahvalio se Beogradu na inicijativi.

-Sve je u redu. Ključna stvar je što su svi klubovi bili na istoj talasnoj dužini – da žele da se takmičenje nastavi. Isto želi menadžment lige. Na kraju našli smo rešenje i Makabi će nastaviti da se takmiči u Evroligi-rekao je Motijeunas u razgovoru za turski “S Sport.

Iako su bile uključene i druge destinacije kao opcije, Makabi je želeo u Beograd.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

-Odluka je doneta lako, zato što su svi bili saglasni. Opet, problem je veliki, svaka zemlja ima drugačije okolnosti… Ponavljam, na kraju smo svi zajedno doneli odluku. Makabi je predložio da utakmice na kojima su domaćini igraju na neutralnom terenu u Srbiji. Svi su odobrili ovu ideju, sada mi kao liga razrađujemo druge stvari poput putovanja, smeštaja, obezeđenja da bi sve bilo bezbedno”.

Pomenuo je i Partizan koji je načelu sa predsednikom Ostojom Mijailovićem ranije još poslao pismo Makabiju te im predložio Beograd kao privremenu "kuću".

-Pismo Partizana je sigurno dosta pomoglo. Ostale zemlje su takođe želele da pomognu, ali Makabi je odlučio da je odlazak u Srbiju najbolja opcija. Zahvaljujem se Srbiji i Beogradu što su primili Makabi i tako im omogućili mesto na kojem će igrati.

Makabi EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
 

 

Želja Evrolige je da Makabi ostane u Beogradu do kraja sezone.

-Zavisi od toga šta će Makabi učiniti. Želim da ovako ostane do kraja sezone, ali pratićemo sitaciju i shodno tome ćemo donositi odluke u budućnosti.

Postoji mogućnost da se Makabi vrati u Tel Aviv ali tek ako uslovi skroz to dozvole.

-Ukoliko je bezbedno da se Makabi vrati u Tel Avivi, vratiće se. Ukoliko situacije bude drugačija preuzećemo druge korake”.

Makabi će u potpunosti snositi troškove prelaska i boravka u Beogradu.

-Najveći gubitak će pretrpeti klub. Neće imati prihoda od karata, mnogi navijači koji su kupili sezonske karte nisu zadovoljni ovom odlukom. Makabi je rešio da preuzme troškove na sebe i oni će pretrpeti najveći udarac na budžet od svih”, zaključio je generalni direktor Evrolige.

@bizportal.rs Novak je na ruku stavio Hublot Big Bang Unico Yellow Magic, novi keramički mode u žuto-crnoj boji. A koliko košta? #NovakĐoković #HublotSat #Tenis #Šampion #LuksuzniSatovi #bizportal #luskuz #novac #nole #djokernole #novakdjokovic #bogati #fyp #fypシ #fypシ ♬ original sound - BizPortal.rs

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading