DONČIĆ PREBOLEO DENVER I JOKIĆA Dalas pobedio Šarlot, Luka kreirao veliki preokret (VIDEO)

07:20 | 06-11-2023

Košarka 0

Dalas bolji od Šarlota

Luka Dončić
AP Photo

Košarkaši Dalasa vratili su se na pobednički niz u NBA ligi, nakon što su nedavno poraženi od Denvera, i u uzbudljivoj utakmici savladali su Šarlot rezultatom 124:118!

Luka Dončič je svakako bio najzaslužniji za to što su Maveriksi nadoknadili -15 iz prvog poluvremena i uz pomoć Kajrija Irvinga kreirao je preokret. Iako je prvu deonicu bio očajan, praktično bez poena. 

Na kraju mu je samo jedna asistencija falila za tripl-dabl, jer je imao učinak od 23 poena, 12 skokova i devet asistencija. S druge strane, Irving je meč završio sa 18 poena i 10 asistencija. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Bez obzira na poraz, bilo je ovo veče Lamela Bola koji je ušao u istoriju Šarlota kao prvi igrač franšize koji je zabeležio 10 tripl-dablova. 

DŽOKER NEMA NAMERU DA STANE Jokić je jedini igrač koji se nalazi među deset najboljih u svim ovim kategorijama

Luka Dončić AP Photo
 

Bol je imao učinak od 30 poena, 13 asistencija i 10 skokova, a zanimljivo je da je čak 23 postigao u poslednjoj deonici.

Hornetsi su imali priliku da izjednače nakon prekršaja Dalasa pri šutu na 8,4 sekunde do kraja. Ali novajlija Brendon Miler nije mogao da ubaci, a Bol je potom faulirao Kajrija Irvinga pre nego što je Dalas krenuo u napad. Irvingovo slobodno bacanje dovelo je Maverikse u vođstvo od 120:116 i oni su zadržali loptu, a zatim je pogodio još dva slobodna bacanja sa 7,7 sekundi.

Kao i Irving, tako je i Grent Vilijams zabeležio 18 poena. Derek Livli Drugi je imao 15 poena i 14 skokova, Hardavej jedan poen više (16), Hardi je stao na 14, Pauel je ubacio 10, a bivši igrač Partizana Dante Egzum je igrao tri minuta i imao je učinak od tri poena i jednog skoka. 

Gordon Hejvord i Pi Džej Vošington su ubacili po 20 poena i redovima Hornetsa. Mark Vilijams je imao dabl-dabl učinak od 19 poena i 10 skokova. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejbsuk stranicu.

Komentari(0)

Loading