ITUDIS O DOLASKU JAMA MADARA U BEOGRAD Psihički smo ga pripremali za meč sa Partizanom

14:40 | 09-11-2023

Košarka 0

Trener Fenerbahčea izneo očekivanja pred meč protiv crno-belih

Dimitris Itudis
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Ekipa Fenerbahčea trenirala je u Areni pred meč protiv Partizana koji se igra od 20.30 u Areni, gde će tim iz Istanbula u okviru 7. kola Evrolige gostovati pred navijačima crno-belih u krcatoj hali pred više od 20.000 navijača. 

Itudis je na čistom srpskom razgovarao sa reporterom Telegrafa i istakao je da su utakmice Partizana i Fenerbahčea uvek zanimljive za navijače. 

- Bolje vas našao, hvala na lepim rečima, to je bitan meč za nas i za Partizan i uvek kada se sastanu utakmica je interesantna za publiku, voleo bih da bude takva i večeras - rekao je Itudis. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Otkrio je grčki trener i da ne može da računa na čak pet svojih igrača.

- Ne znam da li je bilo dosta govora o tome, ali povrede su povrede, neće biti tu Gudurić, Kalates, Pjer i Sanli i Birsan. 

Dimitris Itudis EPA-EFE/ERDEM SAHIN
 

Nahvalio je Itudis atmosferu koju prave navijači Partizana i ističe da je to nešto što je potrebno košarci.

- To je ono što treba košarci, svaka čast Partizanu i partizanovcima, čuo sam da je prodato 17.000 sezonskih, to je za aplauz, teško je igrati u takvom ambijentu, ali radujemo se.

Željko Obradović i Itudis su kumovi, a čuli su se pre meča, a takođe će se videti i posle meča. 

- Čuli smo se, Željko je najbolji u tome što radi, tu nema diskusije, on je taj koji je sve ovo pokrenuo uz pomoć publike i rukovodstva, ponovo se namirisala košarka, ako mogu tako da se izrazim - rekao je Itudis.

CRNO-BELI DOČEKUJU TURKE U GROTLU ARENE Evo gde možete pratiti meč Partizana i Fenerbahčea

Analizirao je i Partizan za ovu sezonu i istakao da su očekivanja velika i jasna, a to pokazuje i nedavno dovođenje Bruna Kabokla.

- Njihova igra je uvek na velikom nivou, imaju velike ambicije, nedavno su potpisali još jednog igrača koji je na raspolaganju, to pokazuje ambicije koje Partizan ima. Došao je do plej-ofa i imao veoma zanimljive utakmice sa Realom, koji je na kraju osvojio takmičenje.

Jam Madar će prvi put zaigrati pred navijačima Partizana u kom je proveo protekle dve godine, a sada će zaigrati na suprotnoj strani, posle ne baš lepog rastanka, pa smo Itudisa pitali kako vidi njegovu ulogu u Fenerbahčeu i pred ovaj meč. 

-Uklopio se vrlo brzo, svi su ga prihvatili, on je takav čovek, voli košarku i saradnju sa ostalima, zna šta znači takmičenje, on je prvi koji hoće da dokaže na terenu, što se tiče publike, radili smo na psihološkom delu, ali on ima karaktera, on ima taj razvoj i imao je pomoć od Željka ovde. Ima dosta stvari da doda još u košarci, mnogo smo zadovoljni - rekao je Itudis.

Trener Fenerbahčea je istakao i da je raspored nezgodan i da im problem predstavlja to što je Skoti Vilbekin kažnjen u Turskoj oduzimanjem pasoša, što je mnogo otežalo situaciju ekipi u igranju u turskom prvenstvu, gde je ekipa ograničena na pet stranaca.

- Težak je raspored, mnogo zahtevan, u turskoj košarci možemo da koristimo samo pet stranaca. Skoti Vilbekin je kažnjen. On i Šon Larkin nemaju pasoš više. Vilbekin više ne igra kao Turčin već kao stranac, vodimo jedan tim različit u EL i različit u Turskoj, to odmaže što se tiče hemije i kontinuiteta za timski sport, ali tako je kako je. Za nas je iznenađenje, jer je tim građen kad je Skoti imao turski pasoš, ali zadovoljni smo, bez obzira što imamo dva povređena turska igrača. Kalendar je težak, ali idemo u tom pravcu da timovi putuju čarterima što više, da budu u najboljim hotelima da mogu da se odmaraju, da daju sve od sebe i da publika uživa - zaključio je Dimitris Itudis.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading