KATALONCI SE NUDILI, ZVEZDA SVE UPROPASTILA Crveno-beli bili pred senzacijom protiv Barselone, pa neshvatljivim greškama poklonili pobedu rivalu

22:25 | 10-11-2023

Košarka 0

Košarkaši Barselone pobedili su Crvenu zvezdu u meču 7. kola Evrolige - 86:81 (21:18, 26:25, 18:19, 21:19)

Košarka
EPA

 

Domaći tim je bolje otvorio utakmicu i preko Kalinića i Parkera došao do prednosti od 10 poena. Beogradski tim u meč vraća Teodosić sa četiri vezana poena uz tri asistencije u tri vezana napada.

Barselona je u drugoj četvrtini prednost održavala preko reketa, sa poenima Parkera i Ernangomeza. Zvezda nije imala odgovor na brzu igru Barselone u napadu, kao i na čvrstu odbranu koju su igrali visoki igrači španskog tima.

Košarka EPA
 

Crveno-beli su konsolidovali odbranu na kraju prvog poluvremena i tako uspeli da uz poene Nedovića smanje zaostatak na samo četiri poena. U trećoj četvrtini Barselona je uspela ponovo da dođe do dvocifrene prednosti, uglavnom sa šutem za tri poena. Sa druge strane posle pet minuta treće deonice Zvezda je agresivnije zaigrala u napadu i uspela da iskoristi greške u napadu protivnika.

Giedraitis i Mitrović su donosili bitne poene za rezultatski priključak gostiju. Barselona je nastavila da u poslednjoj deonici napada reket protivnika, kao i da igra u tranziciji. Zvezda je uspevala da do poena dođe preko Nedovića, kao i Davidovca u ključnim momentima.

Grešile su obe ekipe na obe strane terena, pa poslednjih 10 minuta nije donelo mnogo poena. Barselona se pred kraj meča oslonila na šut za tri poena, što nije donosilo rezultate. Mitrović ja dva minuta pred kraj uspeo da donese Zvezdi ozjednačenje, sa košem uz faul i bacanje koje je iskoristio.

Košarka EPA
 

Ipak, Veseli je potom pogodio uz faul u narednom napadu, ali nije realizovao dodatno slobodno bacanje koje je pre njega pogodio Laprovitola, zbog tehničke greške koju je dobio Sferopulos. Nakon neiskorišćenog napada beogradske ekipe, Barselona je došla preko Parkera do poena za plus pet, minut pre kraja.

Teodosić je u narednom napadu pogodio za tri ali to nije pomoglo Zvezdi, pošto je španski tim do pobede došao sa linije za slobodna bacanja nakon tehničke koju je dobio srpski plejmejker.

Najbolji u ekipi Barselone bio je Džabari Parker sa 18 poena i četiri skoka, dok je Vili Ernangomez dodao 18 poena i četiri skoka. U ekipi Crvene zvezde istakao se Luka Mitrović sa 22 poena i šest skokova.

BARSELONA - CRVENA ZVEZDA 86:81 (21:18, 26:25, 18:19, 21:19)

Hala: Palau Blaugrana, Sudije: Damir Javor, Karmelo Paterniko, Robert Viklicki

 

KRAJ!

ČETVRTA ČETVRTINA:

39. minut - Mitrović uz faul! Pogađa i dodatno bacanje za izjednačenje, ali onda Veseli uz faul. Promašio je dodatno bacanje, a onda i tehnička Sferopulosa i pogađa Laptovitola. Opet je tri razlike za domaće.

38. minut - Tri napada je Zvezda imala da povede, nije iskoristila nijedan, a onda Kalinić u kontri lagano poentira.

36. minut - Davidovac za tri! Zvezda na samo poen razlike.

35. minut - Promašila je Zvezda šut za vođstvo, a onda zakucavanje Veselog - 74:70. Mitrović odlično rešava, pa Satoranski uzvraća.

34. minut - Poeni Mitrovića uz kontakt.

33. minut - Teodosić za tri, a onda loš faul Gedraitisa i poeni Jokubaitisa koji poništava prethodni napad Zvezde. Siguran i sa dodatnog penala za povratak na pet razlike.

32. minut - Ernangomez siguran sa dva penala, a onda Jokubaitis siguran.

31. minut - Poeni Gedraitisa za "minus jedan".

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - Gedraitis ponovo, sada za dva, a onda Parker za kraj treće deonice.

29. minut - Upisuje se i Dalibor Ilić i Zvezda je ponovo na četiri poena zaostatka. Parker odgovara, a onda trojka Gedraitisa.

28. minut - Poeni Mitrovića, pa onda i Tobija.

26. minut - Poeni Mitovića u kontri za "minus sedam". Parker brzo nalazi rešenje i odgovara dvojkom.

25. minut - Davidovac krade loptu i ostavlja samog Nedovića na trojci koji poentira, ali Laprovitola uzvraća ekspresno.

24. minut - Veseli preko Davidovca za nove poene.

23. minut - Satoranski ostaje sam i lagano pogađa novu trojku - 53:46.

22. minut - Trojka Parkera na startu drugog poluvremena, ali uzvraća Davidovac.

POLUVREME!

20. minut - Teodosić uzvraća trojku, a onda Nedović trojkom vraća Zvezdu na "samo" četiri poena zaostatka.

19. minut - Uspela je Zvezda da smanji zaostatak sa slobodnih bacanja, a onda Satoranski za tri.

18. minut - Evo i prve trojke Zvezde na meču. Nedović poentira i spušta razliku na 10.

16. minut - Alej-ap pas Nejpira i zakucavanje Gedraitisa. Nakon toga ponovo Nejpirovo pas, sada za Mitrovića i novi poeni Zvezde.

15. minut - Prvi poeni Nejpira na meču posle prodora, a onda faul Amerikanca nad Jokubaitisu koji pogađa uz faul. Siguran i sa dodatnog penala Litvanac.

14. minut - Poeni Parkera, pa trojka Ernangomeza i Barselona ima 37:23. Nakon toga još jedan lagan napad domaćih i zakucavanje Jokubaitisa.

13. minut - Mitrović pogađa uz faul, a onda siguran i sa dodatnog bacanja, a onda lagano Ernangomez upisuje nove poene.

12. minut - Parker siguran nakon brzog napada - 26:20. Nakon toga zakucavanje Ernangomeza, pa Parkera i Barselona brzinski pravi dvocifrenu razliku.

11. minut - Ernangomez pogađa uz faul. Siguran i sa dodatnog bacanja, a onda ponovo Teodosićevo dodavanje, sada za Tobija.

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Sjajno dodavanje Teodosića za Davidovca i laki poeni Zvezde posle dužeg vremena.

9. minut - Previše otvorenih šuteva je promašila Zvezda, a Ernangomez nema taj problem. Nova dvojka domaćih za "plus šest". Tobi uspeva da poentira posle ofanzivnog skoka.

8. minut - Mitrović siguran sa dva penala, a onda trojka Parkera.

7. minut - Ponovo Teodosić za Davidovca i brzih 6:0 Zvezde za povratak u rezultatski egal.

6. minut - Da Silva siguran za dva, a onda se upisuje Teodosić nakon prodora, pa onda i asistencija za Davidovca i brze poene.

5. minut - Veseli lagano poentira preko Davidovca i mora Sferopulos da zove tajm-aut.

4. minut - Dolazi Nikola Kalinić do svojih prvih poena, a onda Mitrović posle ofanzivnog skoka. Kalinić siguran za tri i sada je 11:6.

3. minut - Bolomboj posle ofanzivnog skoka dolazi do svojih prvih poena, ali brzo uzvraća Veseli.

2. minut - Veseli sa poludistance poentira, a onda Abrins lupa blokadu Luki Mitroviću na drugoj strani. Zvezda do prvih poena dolazi upravo preko Mitrovića koji je pogodio dva bacanja.

1. minut - Prvi poeni za Barselonu stižu preko Da Silve koji je siguran pod košem. 

20.30 - Utakmica je počela!

19.50 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču 7. kola Evrolige između Barselone i Crvene zvezde. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Blaugrane.

 

 

 

 

 

Komentari(0)

Loading