"GDE STE ČETNICI?" Otkriveni detalji napada na Srbe u Zadru

07:31 | 12-11-2023

Košarka 0

Taksista “tipovao” novinare i člana Zvezde

FMP - Zvezda
ABA liga/Ivica Veselinov

Maskirani huligani, naoružani palicama pretukli su dva srpska novinara, koji su završili sa povredama glave i posekotinama, napadnut je i član Upravnog odbora Zvezde, a poznati su detalji napada.

Informacije ukazuju na to da su huligani imali precizne informacije o njihovom dolasku, čak i prepoznajući ih na aerodromu. Ovakvi incidenti predstavljaju ozbiljnu pretnju sigurnosti i ugrožavaju ugled sportskog događaja.

Huligani su napali novinare i članove kluba ispred hotela u kojem su bili smešteni, koristeći provokacije i nasilje. Ovi napadi su rezultirali ozbiljnim povredama.

Prvi napad se dogodio oko 18.30 ispred hotela u kojem su bili smešteni novinari. Drugi se dogodio sat i po kasnije, kada je član UO Zvezde napadnut sa prijateljem. Kada su videli novinare, prišli su im uz reči "Gde ste četnici?" i počeli su da ih tuku, pa su im naneli ozbiljne povrede. Napadnuti Srbi su neko vreme proveli u bolnici i u policiji, gde su dali izjave povodom napada huligana na njih.

Policija je pokrenula istragu o incidentima, a takođe se istražuju i potencijalne veze sa taksistom koji je prevezao novinare i možda odao njihovu lokaciju huliganima, preneo je Telegraf.

Crvena zvezda je zatražila da se utakmica odigra bez prisustva publike, kako bi se sprečili dalji neredi, dok su zabrinuti za sigurnost svojih igrača i zvaničnika. Zadar je takođe osudio napade i distancirao se od huliganskih akcija.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading