HAPŠENJA U ZADRU ZBOG NAPADA NA SRBE Gradonačelnik osudio divljanje vandala

14:48 | 12-11-2023

Košarka 0

Nekoliko osoba povezanih sa napadima na novinare iz Srbije, člana Upravnog odbora Crvene zvezde i prijatelja kluba, privedeno je u Zadru.

Zadar
ABA liga/KKZadar

Tu informaciju potvrdila je Ivana Grbin, portparolka zadarske policije, ne precizirajući o kom broju privedenih je reč.


Zna se da su isprva privedene dve osobe, a Grbin je navela da su se dva odvojena incidenta desila u širem centru grada, u kvartovima Voštarnica i na Bulevaru.

- Policija je isto veče pod nadzor stavila dve osobe koje se dovode u vezu sa događajem, a jutros je privedeno još nekoliko osoba koje se takođe dovode u vezu sa time - rekla je Grbin, a prenela hrvatska štampa.

Iz Zadra su osudili ovakvo ponašanje, ABA liga je uradila isto, ali je njen direktor Dubravko Kmetović nagovestio da neće biti uslišen zahtev Crvene zvezde da se utakmica igra pred praznim tribinama dvorane „Krešimir Ćosić“.

Meč ABA lige trebalo bi da bude odigran u nedelju od 17 časova. Hrvatski mediji preneli su i reči gradonačelnika Zadra Branka Dukića koji kaže da za ovakve stvari ne postoje opravdanja.


- Ovakvo nasilno ponašanje sa sportom i sportskim takmičenjima nema nikakve veze niti za to može postojati bilo kakvo opravdanje. Ništa nije, i ne može biti povod ili alibi za nasilje i ugrožavanje nečijeg života - rekao je Dukić.

Za više sportskih inofrmacija zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading