HULIGANI IZ ZADRA NA SLOBODI Evo kakva kazna im je izrečena za incidente protiv Zvezde

22:20 | 15-11-2023

Košarka 0

Neće moći neko vreme da prisustvuju utakmicama svog tima

Košarka
ABA liga/Zvonko Kucelin

Desetorici navijača koje je policija u utorak privela u Zadru u sklopu istrage oko izgreda na utakmici između KK Zadar i KK Crvena zvezda, pušteni su na slobodu, potvrdio je danas portparol Opštinskog suda u Zadru Josip Dušević.

Prema njegovim rečima, devetorici je izrečena mera opreza zabrane posećivanja svih objekata u kojima igra KK Zadar na području Hrvatske. 

- Mera će trajati dok za njom postoji potreba, najduže do pravosnažnosti odluke o prekršaju, a sprovodiće je pripadnici MUP-a - dodao je.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

ZVEZDA SE SELI IZ ARENE ZBOG MERLINA Evo gde će crveno-beli igrati utakmicu ABA lige

Svi privedeni imaju pravo žalbe Visokom Prekršajnom sudu u roku od tri dana, a samo jednom od njih nije dokazano učestvovanje u neredima na utakmici, prenosi Hina.

Zbog osnovane sumnje da su na utakmici 12. novembra između KK Zadar i KK Crvena zvezda Meridianbet u Sportskom centru Višnjik u Zadru izvikivali poruke čiji sadržaj iskazuje ili podstiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili verske pripadnosti, policija je u utorak privela hrvatske državljane starosti od 19 do 32 godina. 

U sklopu istrage na osnovu naloga Opštinskog suda u Zadru, sprovedeni su pretresi stanova i drugih prostorija uhapšenih osoba.

Policija je pronašla i oduzela veću količinu pirotehničkih sredstava i jedno sredstvo pogodno za napad i nanošenje povreda.

Podsetimo, veliki incidenti viđeni su i pre meča, jer su dan ranije huligani Zadra pretukli dva novinara i jednog člana uprave Zvezde i njegovog prijatelja. 

 

Komentari(0)

Loading