ŠVEDOV AGENT OTKRIVA Rus jeste bio u kontaktu sa Zvezdom, evo šta je sprečilo transfer

20:20 | 17-11-2023

Košarka 0

Situacija u Ukrajini praktično se isprečila potpisivanju ugovora između Crvene zvezde i ruskog košarkaša Alekseja Šveda, kaže njegov menadžer Obrad Fimić

Aleksej Šved
EPA

Aleksej Šved bio je najglasnije ime koje se pominjalo kao potencijalno pojačanje za Crvenu zvezdu u doselekciji kada je počela sezona, međutim do transfera nije došlo. Sada je njegov menadžer Obrad Fimić potvrdio kontakt njega i šampiona Srbije, ali i objasnio zbog čega nije došlo do saradnje.

-Bilo je razgovora sa evropskim klubovima. Kao što se sećate, mnogi su pisali o Crvenoj zvezdi, ali na kraju je cela situacija u svetu uticala na nas, zbog čega nismo uspeli da završimo posao… Bilo je timova kojima to nije smetalo. Bilo je ponuda dva španska kluba. Jedan veliki klub, ali mala finansijska ponuda. Druga je bila normalna sa novčane strane, ali to svejedno nismo prihvatili- rekao je Fimić.

MOĆNA PORUKA ZVEZDINOG TRENERA Sferopulos nastavlja da oduševljava navijače: "Jedan tim, jedna porodica"

Crvena zvezda nije htela da rizikuje i dovede igrača koji ne bi mogao da putuje u, na primer, Litvaniju.

-Odmah je nastao problem sa potencijalnim putovanjem na utakmicu Evrolige u Litvaniju. Ne bi mogao tamo da uđe. Čelnici kluba iz Beograda mislili su unapred. Ove sezone postoji plej aut i mnoge ekipe će se tada međusobno takmičiti za doigravanje. I mislili su da ne bi bilo zgodno ukoliko bi im Žalgiris bio protivnik. Kao rezultat toga, Crvena zvezda se predomislila oko potpisivanja ugovora sa Aleksejem- dodao je Fimić.

Šved je zatim potpisao u Kini, sa Šansi Lungsima.

-Na kraju, mislim da je Aleksej doneo pravu odluku. Naravno, želeo sam da nastavi karijeru tamo gde će imati priliku da igra u Evroligi. Ali na kraju je sve kako treba. Otkrio je novo tržište. Mislim da će moći da nastavi karijeru u Kini još nekoliko godina-zaključio je Fimić.

 

 

Za više sprotskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading