OBRADOVIĆ POSLE ALBE Nije normalno da stalno budeš na visini, ali ni na 'nizini' zadatka

08:00 | 18-11-2023

Košarka 0

Obradović nije preterano zadovoljan, ali je istakao i svetle strane

Obradović
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

Košarkaši Partizana savladali su Albu u meču devetog kola Evrolige rezultatom 89:74. 

Željko Obradović je nakon utakmice kratko prokomentarisao utakmicu.

- Bitna utakmica kao i svaka, igrali smo bolje u drugom poluvremenu zbog bolje odbrane i korišćenje njihove zonske odbrane - počeo je Obradović.

Raspored nije human u evropskoj košarci, pa se ovaj umor igrača i očekuje.

- Nije normalno da stalno budu na visini zadatka, ali nije normalno ni da budu na "nizini". Pokušavaš da utičeš na njih i ponavljaš. Moje reakcije su uvek da bih pomogao timu, zato sam i trener. Ako to izgleda kao ljutnja, moguće da izgleda, ali to se stalno ponavlja. To je problem. Nikada nije problem kada neko šutne i promaši, kada igra odbranu, pa mu dobar napadač da koš, ali je problem kao u prvom poluvremenu da na pozitivnom rezultatu primamo dve trojke u tranziciji, a imamo samo jednom faul. Ne probaš da igraš odbranu. Sve to se promeni u drugom poluvremenu, imali smo bolji protok lopte, imali smo poluprodor i izbacivanje lopte napolju. Kada tako igraš nemaju šanse da se rastrče i da ti daju lak koš u kontranapadu u čemu je Alba među najboljima u Evroligi, koliko god to izgledalo nerealno zbog samo jedne pobede, ali oni su veoma opasni. Uspeli smo da kontrolišemo utakmicu, čestitam igračima, slažem se da je sve naporno, ali to se znalo od početka. Problem je što su se desila dva slučaja Balša je i dalje van tima, nije se pojavio na treningu. Smajli je imao problema pred utakmicu u Minhenu, hteo je da pomogne timu, to je uradio koliko je mogao, ali jutros nije bio sposoban da trenira, danas je povraćao, kakvi ćemo ići u Ljubljanu nemam pojma. Zvali smo malog Savu da popuni roster - objasnio je Željko.

PARTIZAN POBEDIO ALBU ZA PREKID LOŠE SERIJE Crno-beli se probudili u drugom poluvremenu, Anđušić i Avramović "pogurali" parni valjak ka važnoj pobedi pred nove izazove u Evroligi

Dao je primer kako je uticao na tim da krene da igra onako kako je potrebno da bi pobedili.

- Bilo je mnogo bolje u drugom poluvremu, bilo je dobrih momenata i u prvom kad smo stali odigrali pametno. Bio je jedan napad koji smo igračima u pauzi pustili lajv skaut gde je bilo pet prodora i da je igrač na kraju šutnuo sam. Nema veze što je promašio, ali je to bio način kako treba da se igra - izneo je trener Partizana.

Na pitanje kako se Kaboklo uklopio, istakao je kako je zadovoljan, ali i da se ekipa morala prilagoditi njemu.

- Veoma korektno za kratak period koji je sa nama. Ima još stvari koje se trudimo da mu objasnimo što se tiče odbrane, takođe i neke napade. Pokušavamo da svedemo napade na nešto najprostije da bi on mogao da "ukači". Mislim da je odličan momak, svi su ga prihvatili u timu, već nam je pomogao i pomagaće nam u budućnosti - zaključio je Obradović.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading