JAGO SE OTVORIO BRAZILCIMA "Želim da ispišem prelepu priču sa Zvezdom"

20:40 | 21-11-2023

Košarka 0

Košarkaš Crvene zvezde Jago dos Santzos već je postao miljenijk navijača Crvene zvezde

Jago Dos Santos
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Nije igrao na početku sezone, niti je dobijao priliku Jago dos Santos da se pokaže, a deluje da sada kadaju je dobio, koristije na potpuno pravi način.

Od dolaska Janisa Sferopulosa Jago je postao jedan od oslonaca ovog tima Crvene zvezde  i već uspeo da nadmaši ono za šta je prvobitno bio planiran, treći plejmejker, pošto mu je minutaža ali i uticaj na igru crveno-belih daleko veći. Snašao se na pravi način i počeo da koristi prilike koje mu pruža grčki strateg. Nije to promaklo ni navijačima Crvene zvezde koji su ovog Brazilca već zavoleli, a kako on sam kaže za Brazilske medije, želi da im uzvrati ljubav koju oseća.

-Želim da ispišem prelepu priču, da rastem, napredujem košarkaški i pomognem timu da se bori za sve trofeje. Sjajno sam prihvaćen i hoću sada da vratim za te emocije- kaže Jago za intervju sa novinarom iz predgrađa Sao Paula.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Jago dos Santos je prethodnog leta stigao u Crvenu zvezdu kao MVP finala nemačkog prvenstva i bivši plejmejker Ulma, .

-Bio sam apsolutno svestan šta želim kada sam odlazio u Ulm. Sve dobro o gradu, klubu, nemačkom šampionatu čuo sam od Felisija koji je igrao tamo. I to je učinilo moj put ka Evropi lakšim. 

Tamo je nastupao zajedno sa poslednjim pojačanjem Partzizana, centrom Brunom Kaboklom

-Sjajno je što je Kaboklo bio u timu. Bili smo presrećni u Ulmu, to je bila magična, divna godina koja će mi uvek ostati urezana u sećanju.

Da će sjajno pojačanje na duži period (tri godine ugovora) biti Jago dos Santos, potvrdile su i njegove igre na poslednjem Mundobasketu u dresu Brazila.

-Drugačije je igrati za reprezentaciju. Nositi dres Brazila je uvek pitanje ponosa, časti i velike odgovornosti. Sve ostavim na parketu, uvek želim da učinim što je moguće za svoju zemlju. Srećan sam zbog individualnih ostvarenja, ali sam srećniji kada tim ostvari cilj. Bio je to dobar Mundobasket, ali bismo bili zadovoljniji da smo se plasirali na Olimpijske igre.

Brazil očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre, kao i Italiju, Španiju, Grčku, Litvaniju, Crnu Goru...

-Pokazali smo da možemo da se borimo protiv svakog tima na svetu. Ogromna je želja da se nađemo na Olimpijskim igrama, to je cilj i svačiji san“, nastavlja Jago. „Imamo grupu mladih igrača sa iskustvom.

Žreb za kvalifikacije za Olimpijske igre je 27. novembra, a Jago ne brine ko će biti protivnik njegovoj reprezentaciji.

-Imamo jasan cilj, da na kvalifikacije dođemo jaki, da igramo intenzivnu košarku i borimo se za mesto na Olimpijskim igrama. Znamo da bez obzira ko nam je protivnik, neće biti lako, ali zaista verujem u našu snagu a Svetsko prvenstvo je pokazalo šta sve možemo da uradimo- rekao je Jago dos Santos.

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading