NEMA PROSTORA ZA RAZMIŠLJANJE Anđušić o trenutnoj situaciju u Partizanu "Ne bih se vraćao na prošlu sezonu, ali..."

15:35 | 22-11-2023

Košarka 0

Anđušić ističe odbranu kao Partizanovu najveću boljku u dosadašnjem delu sezone

Danilo Anđušić
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Bek Partizana Danilo Anđušić pričao je Partizanovom sledećem protivniku u Evroligi Efesu, ali i o rezultatskoj i igračkoj lrizi u kojoj se Partizan trenutno nalazi.

Partizan trenutno ima 4-5 i ide na teško gostovanje u Istambul.

-Nova utakmica u Evroligi sa jakim protivnikom. Efes ima sjajne igrače, neće biti jednostavno pobediti, naravno mi imamo cilj da uzmemo pobedu u gostima i da odigramo što bolju utakmicu. Znamo gde grešimo, znamo gde smo pravili greške do sada… Pogotovo u Ljubljani. Znamo način na koji želimo da igramo. Nadam se da ćemo to da primenimo u praksi.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Crno-beli su poslednji poraz doživeli pre dva dana u Stožicama od Cedevita Olimpije, što je upalilo sve moguće alarme u Partizanu.

-Nismo očekivali ni mi, niti smo želeli da imamo tri poraza, ali sezona je duga, ima dostautakmica. Naravno neke od tih utakmica nismo smeli da izgubimo, ali svi igraju košarku, svi imaju dobre ekipe. Ako smo taj dan slabiji i nismo na maksimumu, svako može da nas ugrozi. Videlo se u Ljubljani. Dozvolili smo mnogo primljenih poena. Ne smemo da budemo tim koji će da primi 90 poena. U napadu znamo da imamo talenta i da možemo da postignemo koliko god hoćemo poena. Treba da napravimo korak dalje, i u odbrani. Kada se to desi, verujem da ćemo igrati sjajnu košarku.

Nakon zgusnutog rasporeda i duplog kola u prethodnih endelju dana, slede novi bitni mečevi, a crno-beli će biti dodatno oslabljeni ne igranjem Alekse Avramovića.

-Nije lako. Igra se utakmica za utakmicom. Nema prostora za razmišljanje. Već smo zaboravili meč u Ljubljani. Okrećemo se dalje. Nije nam svejedno što je toliko odsutan Kevin, sada Trifa i Aleksa, pre toga Alen… Nadam se da će se svi uskoro vratiti jer je ceo sistem lakši kada smo svi tu, ali mi koji igramo trudimo se da ne smo razmišljamo o tome nego idemo da pokušamo da ostvarimo pobede. Znamo gde grešimo i šta je recept.

On smatra da je potrebno da ekipa klikne kao prošle sezone, te da će biti dosta bolje.

-Verovatno je i stvar koncentracije, generalno svako treba da krene od sebe, ali i za neke stvari je potrebno vreme, ali kada klikne biće prava stvar. Ne bih da se vraćam na prošlu sezonu, ali bili smo u sličnoj situaciji i kada smo uspostavili ono što smo hteli izgledali smo bolje na terenu. Verujem da će i tako biti sada, malo nam treba više vremena, ali biće to dosta bolje, verujem već na narednoj utakmici.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading