OGLASIO SE NEBOJŠA ČOVIĆ Evo kakav je status Nemanje Bjelice u Crvenoj zvezdi

07:00 | 25-11-2023

Košarka 0

Prvi čovek Crvene zvezde govorio je o statusu Nemanje Bjelice

Čović
Marko Metlaš

Crvena zvezda je sredinom septembra potpisala ugovor sa Nemanjom Bjelicom, ali nekadašnji srpski reprezentativac više nije njen igrač.

ZVEZDAŠI POZIVAJU DELIJE Za vreme evroligaškog meča sa Armanijem u Areni, poziv za sve navijače da dođu u Novi Sad (FOTO)

Po rečima Čovića, taj ugovor je raskinut, a srpski košarkaš ima važeći ugovor sa Fenerbahčeom, a nedavno je Itudis čitao spisak igrača na koje računa, ali na njemu nije bilo Nemanjinog imena.

Da problemi u Zvezdi postoje, potvrdilo je i spisak licenciranih igrača na kome nije bilo Bjelicinog imena, a nekadašnji trener Duško Ivanović rekao je da ne zna gde je Bjelica.

Onda je na klupu seo Sferopulos najavivši pregovore oko povratka na teren, ali od toga nije bilo ništa.

- On je zvanično pod ugovorom sa Fenerbahčeom, klub ima određene obaveze prema njemu. Bjelica je došao, potpisao sa nama ugovor. Taj ugovor je obostranim dogovorom raskinut. Zvezda nije platila Bjelicu ništa, niti nam je on bilo šta tražio. On može da se vrati u Zvezdu kad god bi mu se pojavila želja da igra ponovo. Sve drugo što bih mogao da kažem, išlo bi na njegovu štetu. Ne u odnosu sa Zvezdom, nego treba da shvatite da Fenerbahče ima određene obaveze prema njemu i treba da ih izvrši - rekao je prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović prilikom gostovanja u "Miljanovom korneru".

Tokom prethodnih nedelja se u javnosti postavljalo pitanje šta je sa Nemanjom Bjelicom, a prvi čovek crveno-belih je rekao da klub nema obavezu da objašnjava šta se dešava kao i da Zvezda neće nikoga prozivati.

- Mi nismo dužni bilo kome šta da govorimo. Nismo ništa objavili, onda dođete pa nas pitate. Ako me pitate zašto je Bjelica stao, neki put dođete u situaciju, ako radite određeni posao, da vam se taj posao više ne radi. To je, najblaže rečeno. Poštujem njegovu odluku. Mi smo jako dobri, imamo jako dobre odnose i novi trener je već obavio razgovore sa njim i videćemo na čemu će sve to biti. Mi kao klub moramo da vodimo računa o svojim igračima, pogotovo o onima poput Bjelice, koji su ostavili ogroman trag. Ponašamo se konkretno prema svima, nikoga ne prozivamo, ne ponašamo se 'gospodski' kao gospodin Mesina, mada ima takvih i u našoj košarci koji su u izjavama velika gospoda, a onda kada malo razgrnete stoje njihove ideje, što je ružno, to se valjda zove licemerje - zaključio je Čović.

Podsetimo, Bjelica je profesionalnu karijeru započeo u Austriji, odakle je prešao u redove Crvene zvezde.

Igrao je za Baskoniju, Fenerbahče, a zatim se otisnuo u NBA gde je igrao za Minesotu, Sakramento, Majami i Golden Stejt pre nego što se vratio u Fenerbahče.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading