POZNATE KVALIFIKACIONE GRUPE ZA OLIMPIJSKE IGRE Slovenci na Hrvate, dobar žreb za Crnogorce, Špancima najlakše

21:20 | 27-11-2023

Košarka 0

Nakon što je jutros FIBA odredila domaćine kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre, žrebom su određeni i sastavi grupa u borbi za četiri poslednje vize za Pariz

košarka
EPA-EFE/JAMES ROSS

Ubedljivo najuzbudljiviji turnir trebao bi da bude onaj u Atini, gde će se u Grupi A naći dve bivše jugoslovenske republike Slovenija i Hrvatska, a uz njih se našao i Novi Zeland. 

Dve najbolje reprezentacije iz ove grupe ukrstiće se sa dve iz Grupe B, u kojoj se pored domaćina Grčke nalazi i Dominikasna Rebulika, odnosno Egipat koji je totalni autsajder turnira.

POTVRDA LOŠIH VESTI Aleksa Avramović polomio nos po drugi put u godinu dana

Na turniru koji se igra u Rigi će pored domaćina Letonije u Grupi A biti i Gruzija i Filipini, dok će u Grupi B igrati Crna Gora, Brazil i Kamerun.

Turnir u San Huanu će u Grupi A okupiti Litvaniju, Meksiko i Obalu Slonovače, dok će u Grupi B uz domaćina Portoriko biti i Italija, odnosno Bahrein.

Valensija će ugostiti  turnir gde će domaćin Španija u Grupi A imati zicere protiv Libana i Angole, dok će se u Grupi B pored vrlo zanimljive reprezentacije Bahama, koja je u pretkvalifikacijama eliminisala Argentinu, naći i Poljska i Finska.

Podsećamo, samo će pobednici svakog od turnira naći mesto na Olimpijskim igrama u Parizu, gde ih već čekaju selekcije Srbije, SAD, Nemačke, Kanade, Japana, Australije, Južnog Sudana i domaćin Francuska. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading