ŠOK U NBA LIGI Dok je Dončić kidao na terenu, prodali mu klub - ovo niko nije očekivao

07:09 | 29-11-2023

Košarka 0

Ovo niko nije očekivao...

Luka Dončić
AP Photo/LM Otero

Luka Dončić je povredio prst na šuterskoj ruci, spekulisalo se da ga je čak slomio, a onda je prethodne noći u derbiju Teksasa protiv Hjustona (121:115) odigrao jednu od najboljih partija sezone.

Dončić je ubacio 41 poen, a imao je još devet skokova i devet asistencija, što će se sigurno dopasti novim vlasnicima Maveriksa.

Samo sat vremena pred utakmicu, objavljeno je da je kontroverzni biznismen Mark Kjuban prodao većinski deo Maveriksa i to porodici Adelson - koja drži kazina - za oko 3,5 milijardi dolara. 

Međutim, ono što je fascinantno u celoj priči je da će Kjuban zadržati deonice koje ima u Dalasu i istovremeno će i dalje biti glavni za sve košarkaške operacije. To jasno govori koliko dobro je vodio klub i da će zapravo zaraditi i više od pomenutog novca...

Kjuban je inače kubio Dalas 2000. godine za 285 miliona dolara i ne samo da je vrednost ovog kluba uvećao dvocifren broj puta, nego ih je postavio na noge i napravio u vrlo respektabilan tim. U njegovoj eri osvojili su prvi šampionski prsten 2011. godine, a Dirk Novicki i Luka Dončić su postali franšizna lica kluba iz Teksasa.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading