SFEROPULOS OPREZAN PRED EFES "Iako imaju izostanke, imaju i igrače koji mogu da zamene one koji nisu tu"

14:40 | 30-11-2023

Košarka 0

Crveno-beli sutra nastavljaju takmičenje u Evroligi

Janis Sferopulos
Tanjug/Marko Đoković

Crvena zvezda ugostiće sutra od 20 časova ekipu Efesa u Štark Areni, nakon teškog poraza u prošlom kolu od Armanija. Crveno-beli nisu sjajno počeli u Evroligi, na skoru su 3-7 i traže izlaz iz rezultatske krize. Pred ovaj duel govorio je Janis Sferopulos, istakavši da Efes i pored povređenih igrača može lako da pronađe druge solucije.

-Igramo protiv vrlo talentovanog tima, koji imaju vrlo iskusne igrače. To što imaju probleme i izosatnke, ne bi trebalo da nam pomeri fokus na pripremu utakmice, jer imaju druge opcije, rešenja i mogu da nadomeste izostanke. Imaju igrače koj mogu zameniti one koji nisu tu. Znaju kako da igraju na top nivou. Zato moramo biti vrlo koncentrisani, i moramo znati kako se braniti jer ako bilo kom igraču dozvolite da igra, može se i razigrati. Sa druge strane, u napadu moramo igrati pametno i naći način kako da ih napadnemo. Oni kombinuju neke stvari defanzivno, kao što je odbrana od pik en rola i moramo dobro čitati njihovu igru.

Na ovom meču takođe neće biti Branka Lazića čiji se povratak na teren sve više približio, kao ni Adama Hange. Sa druge strane i Efes je desetkovan, bez Vilisa, Žižića, Plajsa i Elajdže Brajanta.

-Ni mi nismo srećni zbog poraza u prethodnim utakmicama i moramo da budemo jaki i spremni da igramo svaku utakmicu, i sledeću i sledeću. Ali, sada je naš glavni prioritet da protiv Efesa odigramo dobru utakmicu. Ne znamo još da li će Branko Lazić da igra, počeo je da trenira, odradiće i trening sa kontaktom i u petak ujutro ćemo odlučiti da li će igrati ili neće. Adam Hanga još ne trenira, a Šabaz Nejpir će još dugo morati da nosi zaštitnu masku- kaže Sferopulos.

 

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading