PETRUŠEV OTKRIO DETALJE Evo kako je potpisao za Olimpijakos, jedva čeka da deli teren sa Milutinovim

20:46 | 30-11-2023

Košarka 0

Novi košarkaš Olimpijakosa, Filip Petrušev dao je intervju za grčki Sport 24, u kojem govorio o prelasku u Olimpijakos

Filip Petrušev
EPA-EFE/ROLEX DELA PENA

Istakao je Filip Petrušev da se raduje novom izazovu.

OSTAĆU DEO PORODICE Petrušev: Volim te boje...

- Navijači Olimpijakosa su veoma strastveni. Mogu da očekuju da igram sa strašću i energijom. Rekao bih da više odgovaram poziciji četvorke, ali mogu igrati i na petici. Mogu pomoći na obe pozicije - istakao je on i dodao:

- Nedavno sam razmišljao o mogućnosti da igram u Grčkoj i za Olimpijakos, jer je vrhunski tim, bore se svake godine za titule i imaju odlične navijače. Nisam razgovarao pre nego što sam potpisao s trenerom Barzokasom. Dok sam bio u SAD-u, razgovarao sam s menadžerom o tome gde se najbolje uklapam, i odlučili smo da je pravi tim Olimpijakos, jer nemaju drugog igrača sa mojim karakteristikama. Trener mi je rekao da se ne opterećujem.

Rekao je Petrušev da je razgovarao sa Vezenkovim.

- Vezenkov i ja smo mnogo razgovarali o Olimpijakosu, dao mi je informacije iz prve ruke i objasnio šta da očekujem. Definitivno se radujem grčkim derbijima. Prošle godine sam igrao mnogo derbija u Srbiji i želim da uporedim iskustva. Video sam neke snimke sa prošlogodišnjeg derbija, nadam se da stvari neće izmaći kontroli.

Odgovorio je na pitanje da li je razgovarao sa Lukom Vildozom.

- Ne, nisam razgovarao s Vildosom. Mislim da nam nije dozvoljeno da razgovaramo sa igračima Panatinaikosa. Razgovarao sam s nekim drugim igračima koji su prošli kroz Grčku, poput Hasana Martina i Bena Bentila, ali ne i sa igračima Panatinaikosa. Kratko sam video Milutinova pre nego što je tim otputovao u Monako. Dominirao je u Evroligi od povratka. Jedva čekam da delimo teren. Proveli smo puno vremena zajedno tokom leta u srpskoj reprezentaciji.

Petrušev priželjkuje dobre rezultate sa novim klubom.

- Zašto ne bismo osvojili Evroligu? To je teško takmičenje i moramo ići korak po korak. Poslednjih mesec ili dva većinom radim individualne treninge i trudim se da ostanem u formi. Fizički se osećam dobro, ali trebaće mi neko vreme da se vratim u takmičarski ritam. Želim da navijači Olimpijakosa dolaze na svaku utakmicu i podržavaju nas, kao što i rade. Mi ćemo se pobrinuti za ostalo.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading