DENVER BEZ PREOKRETA PROTIV KINGSA Dominacija Jokića nedovoljna za trijumf Nagetsa (VIDEO)

07:29 | 03-12-2023

Košarka 0

Nagetsi su imali dosta praznih minuta kada je Nikola bio na klupi

Nikola Jokić
AP Photo

Košarkaši Denver Nagetsa nisu uspeli da naprave ludi preokret u završnih šest minuta utakmice na gostovanju Sakramento Kingsima. Gubio je tim Nikole Jokića sa 13 razlike, vratio se na samo posed zaostatka, ali osim našeg najboljeg košarkaša, nažalost, niko drugi nije bio dovoljno raspoložen da donese trijumf franšizi iz Kolorada - 123:117.

Još jednom se pokazalo da je Nikola Jokić duša i srce Denver Nagetsa. Dok je on bio na terenu, Denver je blistao. Kada god bi se naš najbolji košarkaš našao na klupi, Sakramento bi "prodisao" i uspevao da natera Nagetse na prazne minute, što je posebno bilo evidentno tokom drugog kvartala kada je Sakramento i napravio presudnu prednost.

TAKO SMO I OSVOJILI TITULU Jokić zadovoljan partijama Denvera u novoj sezoni

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Štaviše, može se reći da je Nikola odigrao posebno "bogovsku" prvu četvrtinu kada je stigao do čak 16 poena uz tri skoka i jednu blokadu, a iz igre je šutirao 7/11. Dominirao je Jokić u svim aspektima igre, a to mu je pomoglo da u zbiru na kraju dođe do novog tripl-dabla sredinom četvrte deonice kada je podelio 10. asistenciju. 

Neverovatni Nikola Jokić je na kraju meč završio sa čak 36 poena uz svoje ime, a na sve to dodao je i 14 skokova i 14 asistencija. Ovo mu je bio 113. tripl-dabl u karijeri. Iz igre je šutirao 12/19 za dva poena, potom 1/4 za tri i 9/12 sa linije penala za 38 minuta provedenih na parketu. 

Kao što smo pomenuli, kako je meč krenuo, zaista je delovalo da će Denver Nagetsi uspeti da naprave nešto u Kaliforniji ove večeri. Igrali su bolje i pored toliko promašenih šuteva za tri poena i posle prve deonice su imali plus od pet poena, a Jokić je od postignutih 30 dao 16 poena za svoj tim.

Međutim, stvari su se potpuno promenile u drugoj četvrtini kada je Nikola prvi deo ovog kvartala proveo na klupi za rezervne igrače kako bi se odmorio. Sakramento se rastrčao, trener Majkl Maloun nije reagovao i na kraju su Kingsi uspeli da se odlepe i na dvocifrenu razliku.

Morao je tada da uđe Nikola da gasi požar.

I to je donekle i uspeo, pošto je Denver pronašao odgovor da se tokom treće četvrtine povremeno vrati i na samo da poseda prednosti, mada je sam start ovog perioda delovao poprilično kataklizmično za Nagetse, jer je u jednom momentu tim Kingsa vodio i sa +17. A opet, da nije bilo mini-serije domaćina sa završetka ovog perioda, Jokićev tim bi imao samo minus pet pred završnih 12 minuta igre.

Kakav povratak su potom napravili Denver Nagetsi! U potpunom nokdaunu sredinom četvrte deonice, kada je Sakramento došao do +13, oni su pravo niotkuda došli do niza od 10:0 i učinili poslednja četiri minuta posebno interesantnim.

Posle trojke Jokića na oko tri minuta do kraja, Denver je bio na svega dva poena minusa. Nikola je tada "razgrtao" sve i na defanzivnom skoku, ali nažalost, Majkl Porter Džunior i Kentavijus Koldvel-Poup su u tim momentima promašili dve trojke, baš kao i Džekson. Naravno je momentalno stigla kazna i Malik Monk je pogotkom baš sa distance stavio tačku na sva dešavanja.

Na kraju je so na ranu dodao i Kevin Huerter novom trojkom koja je ubila i potencijalnu nadu za penal završnicu.

Komentari(0)

Loading