ZBOG PARTIZANA I MONAKA Hitno se oglasila Evroliga, evo da li su sudije napravile grešku

11:15 | 08-12-2023

Košarka 0

Evroliga je otkrila sve sporne detalje utakmice između Partizana i Monaka u ovom takmičenju

KK Partizan KK Monako
Alo/Marko Metlaš

Naime, sudije su trebale da sviraju prekršaj od osam sekundi u poslednjim trenucima produžetka, pri rezultatu 85:83 za crno-bele, i tako daju loptu u posed igračima Monaka.

Partizan posle odbranjenog napada niej uspeo da prenese loptu na vreme, sudije se nisu oglasile, a crno-beli su na kraju slavili rezultatom 89:85.

Na sajtu Evrolige je postupno sprovedeno kroz poslednjih 50 sekundi meča i nakon nekoliko ispravnih sudijskih odluka stigli do prve pogrešne na 35 sekundi do kraja.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Doužeru je sviran faul u napadu nakon kontakta sa Džejsonom Blosomgejmom, ali je nakon pregledanja snimka ta odluka preinačena. Bez obzira na to, svedoči o nesigurnosti koju je sudijska trojka (Huan Karlos Garsija, Matej Boltauzer, Gvido Đovaneti), počela da pokazuje.

DA LI JE ON NAJVEĆI MALER NAŠEG SPORTA? Dve godine i PET PRELOMA - teško vreme za Aleksu Avramovića

Osim toga, nije bilo previda sve do 20,3 sekundi do kraja kada Ledej stiže do pomenutog skoka i uhvaćene lopte. U trenutku kada Doužer prelazi na protivničku polovinu na semaforu je ostalo 11 sekundi. Dakle, između za dva je prošlo 9,3 sekunde odnosno 1,3 više nego što je dozvoljeno.

Do kraja još jedna neispravna odluka, prva na štetu Partizana. Prilikom ubacivanja lopte na sekund do kraja Džordan Lojd je sa obe ruke čuvao Zeka Ledeja, što je trebalo da bude faul prilikom izvođenja lopte i da Partizanu donese slobodno bacanje i loptu sa strane.

U sklopu te akcije dogodio se i slučajan kontakt u predelu Lojdovog lica, nakon čega su obojica završili na zemlji. To nije okarakterisano kao faul, što je procenjeno kao ispravna odluka.

Međutim, ono što je zanimljivo u vezi sa tom situacijom jeste da se ona proveravala. Sudije su zadržale inicijalnu odluku, ali ono što je važno navesti jeste da oni tom prilikom nisu mogli da ponovo menjaju odluku oko onoga što je tome prethodilo.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stanicu.

Komentari(0)

Loading