LUKA MITROVIĆ PONOVO UŠAO U ISTORIJU Ispred njega je samo jedan košarkaš i to Srbin

17:00 | 11-12-2023

Košarka 0

Centar Crvene zvezde Luka Mitrović ostvario je u petak u Vitoriji jedan od najboljih individualnih učinaka u istoriji ovog takmičenja, pošto je na utakmici sa Baskonijom imao čak 11 ofanzivnih skokova

Luka Mitrović
EPA

To je drugi najboji učinak po ovom parametru u Evroligi!  

Za 20 godina koliko se igra Evroliga, samo je jedan igrač je imao bolji učinak - još jedan srpski košarkaš Nikola Milutinov, koji je imao 16 uhvaćenih lopti u napadu. 

Osim ovog podatka Luka Mitrović je trenutno najbolji ofanzivni skakač u celoj ligi sa preko tri uhvaćene lopte u napadu po meču (3.2) i među deset je najboljih skakača Evrolige sa preko šest uhvaćenih lopti po utakmici. 

ZVEZDA PUSTILA KARTE ZA ALBU I REAL Evo koje su cene

Ujedno Crvena zvezda je trenutno drugi najbolji tim lige po broju uhvaćenih lopti (13.3 po meču) i jedan od najboljih skakačkih timova lige. 

Luka Mitrović igra u dresu svoje Crvene zvezde osmu sezonu i u tom periodu je na 421 utakmici ubacio 3.108 poena. U Evroligi magičnu granicu od 1000 poena preskočiće u četvrtak na utakmici sa Albom (trenutno na 999 poena) igrajući svoju ukupno 130. utakmicu u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

Utakmica Crvena zvezda – Alba igra se u četvrtak od 19 časova u Areni, a karte za ovu utakmicu, kao i sledeću protiv Reala takođe u Beogradu puštene su u ponedeljak u prodaju. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading