SRBI PRIREDILI ŠOU U NBA LIGI Bogdanovićev rekord karijere nedovoljan za moćnog Jokića

06:50 | 12-12-2023

Košarka 0

Bogdan Bogdanović je ubacio 40 poena uz 10 trojki!

NBA
AP Photo/John/Bazemore

Košarkaši Denvera pobedili su Atlantu sa 129:122, a utakmicu su obeležili srpski košarkaši, sa jedne strane Bogdan Bogdanović, a sa druge Nikola Jokić.

Kapiten reprezentacije Srbije je još jednom potvrdio da se nalazi u izvanrednoj formi i sada je odigrao partiju karijere ubacivši čak 40 poena. Od toga postigao je 10 trojki iz samo 15 pokušaja.

Ovo je prvi put u karijeri da je Bogdan došao do brojke od 40 poena. Prebacio je prethodni rekord još iz 2020. godine kada je u dresu Kingsa ubacio 35. Oborio je i lični rekord kada su u pitanju ubačene trojke. Imao ih je osam na meču protiv Šarlota 2021. godine.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Sve ovo nije krunisao timskom pobedom jer je na drugoj strani Nikola Jokić pronalazio način da razigra ostatak ekipe iako je i sam ima sjajan učinak. Navikao nas je Somborac na neke spektakularne brojke, ali je sada 23 poena, osam skokova i osam asistencija bilo sasvim dovoljno da pomogne Nagetsima da dođu do pobede. Najveću pomoć imao je u izvanrednom Džamalu Mariju koji je promašio samo tri šuta iz igre i meč okončao sa 29 poena.

NBA AP Photo/John/Bazemore
 

 

Atlanta je sjajno počela utakmicu. Imala je čak 11 poena prednost u prvoj deonici. Pre svega zbog kanonade Trea Janga i Bogdana Bogdanovića.

Ipak, kako je vreme odmicalo, tako je napad Atlante stao, a Denver se probudio preko Nikole Jokića.

Prednost Denvera je početkom poslednjeg kvartala iznosila tačno 20 razlike. Svu su već polako krenuli da svode račune, ali ne i Bogdanović.

Srpski snajperista je onda krenuo sam na sve ili ništa. Krenuo je da sipa iz svih pozicija. Došao do već pomenute brojke od 40 ubačenih poena, ali jednostavno nije imao adekvatnu pomoć saigrača i morao je da se pomiri sa porazom.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Standings provided by Sofascore

Komentari(0)

Loading