MELOUN ODUŠEVLJEN BALKANCIMA "Zahvalan sam što imamo jednog takvog, koji je najbolji na svetu"

14:20 | 12-12-2023

Košarka 0

"Ima toliko primera momaka sa Balkana, koji imaju visok IQ", kaže trener Nagetsa

Meloun
AP Photo/Mark J. Terrill

Prethodne noći odigran je duel između Atlante i Denvera koji su obeležila dva srpska reprezentativca. Bogdan Bogdanović postavio je rekord karijere sa 40 poena i 10 ubačenih trojki, međutim nedovoljno za pobedu svog tima, sa druge strane Nikola Jokić ubacio je 25 poena, podelio osam asistencija i uhvatio osam skokova u pobedi Nagetsa.

Trener Denvera Majk Meloun je dobio pitanje nakon meča da li zna da je Srbija bila šest puta šampion sveta i da se veliki deo igre zasniva na dodavanju.

-Ti momci počinju da igraju veoma mladi i nije samo da igraju kao mladi već ih i uče košarkom kada su mladi. Msilim da postoji razlika u SAD sa "auu" košarkom. Klinici igraju dobro, ali da li su naučeni kako se igra? Najbolji treneri na svetu, kao što je Pit Njuel uči zašto se igra košarka. Uči momke zašto rade to što rade i ima toliko primera momaka sa Balkana, koji imaju visok IQ. Od malih nogu su dobro trenirali i znaju kako se igra košarka. Oni znaju kako da, ne samo da pomognu sebi, već što je važnije, pomognu svojim saigračima. Zaista sam zahvlan što imamo jednog asa sa Balkana u našem timu, koji je po našem mišljenju najbolji igrač na svetu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading