ON JE "UKRAO" ZVEZDI POBEDU Moneke se oglasio i otkrio ko mu je rekao da namerno omaši slobodno bacanje protiv crveno-belih

18:40 | 12-12-2023

Košarka 0

Baskonija je posle toga slavila u vrlo tesnoj završnici...

Basketnews
printscreen/Basketnews

Košarkaši Baskonije nedavno su posle velike drame uspeli da savladaju Crvenu zvezdu u Evroligi, a pažnju je na kraju utakmice privuklo namerno promašeno bacanje prvotimca Čime Monekea zbog kojeg su se bunili neki igrači crveno-belih, smatrajući da Nigerijac zaslužuje da dobije tehničku grešku.

On je u razgovoru za Basket Njuz otkrio zbog čega se odlučio na nameran promašaj, istakavši da mu je sve dosta bilo lakše kada je pogodio prvo.

- Nisam igrao 15 minuta pre toga, ohladio sam se i bio sam nervozan. Kada sam koračao ka liniji za slobodna bacanja, razmišljao sam o tome da sam već bio u istoj situaciji protiv Partizana. Na prvom sam imao dobar oseća, a ono je ušlo, pa izašlo. Vanja Marinković mi je dobacio da promašim. Pogledao sam na sat, video da je ostalo 1.2 sekunde, trener mi je isto govorio da promašim. Kako da promašim, a da ne uhvate? Onda sam učinio kao Stiven Adams - poručio je Moneke.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

MONEKE JE IGRAČ PARTIZANA Navijači beogradskog kluba se našalili sa košarkašem Baskonije, usledio je njegov hit odgovor

Međutim, primetio je da je Mitrović shvatio šta planira da uradi, što mu je stavilo dodatni pritisak na pleća.

- Mitrović me 'provalio' i javljao saigračima šta mi je namera i da ulete spoljni igrači kako bi sprečili da mi se vrati. Uradio sam sve savršeno. Nikad to nisam vežbao. Sutradan na treningu sam opet pokušao i nisam uspeo, pogodio sam tablu. Ljudi ne znaju koliko je to teško. 

Dospeo je Moneke u pažnju zbog detalja sa meča protiv Partizana kada su igrači crno-belih dobacivali prilikom izvođenja, a sada je to učinio i na meču sa Zvezdom.

- Obe utakmice su bile lude, nestvarna pažnja prema meni. Taj klip Evrolige je najgledniji svih vremena. Video sam da je to pravilo u ABA ligi i da je to svirano Lesoru, ali to ne važi za Evroligu i NBA - dodao je za kraj Moneke. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading