KAKVE PROGNOZE Nikola Topić prvi pik na draftu! Evo i ko će ga birati

22:00 | 12-12-2023

Košarka 0

Projekcije za mladok srpskog plejmejkera rastu ne iz dana u dan, nego iz sata u sat

Topić vodio Megu do pobede
ABA liga/Dragana Stjepanović

Činjenica je da se već dugo Nikoli Topiću predviđa blistava NBA karijera, kao i visoka pozicija na draftu. Mladi plejmejker Crvene zvezde na pozajmici u Megi igra sjajnu sezonu, a nakon jučerašnje još jedne maestralne partije protiv Crvene zvezde, gde su mnogi NBA skauti došli da ga gledaju, skočile su i projekcije za njegovu pozivciju na draftu.

Naime, od juče ESPN mu je predviđao neku od top 10 pozicija, a sada prestižni "Sbnation" predviđa ni manje ni više nego najviše prvo mesto, te da će ga pokupiti Detroit Pistonsi.

-Topić majstorski obavlja ulogu startnog plejmejkera za Megu iako je najmlađi igrač u timu, rođen je 10. avgusta 2005. Argument da će on biti prvi pik leži u sjajnoj produkciji u ABA ligi: kroz 10 utakmica, prosečno postiže 18.9 poena, 6.8 asistencija, 3.2 skoka i 1.1 ukradenu loptu po utakmici uz šutiranje od 52 posto iz igre. Poseduje treći najbolji indeks igrača, popularnu ukupnu metriku u evropskoj košarci, u ligi.- navodi se u obrazloženju i dodaje:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Topićeva karakteristična veština je prolazak ka košu i postizanje poena. Ima izuzetno brz prvi korak da probije prvu liniju odbrane, i izvanrednu brzinu da se odvoji kada dostigne najveću brzinu. Dokazao je da je vešt u završnoj fazi napadaove godine, postižući 66.3 posto svojih šuteva za dva. Često ga vidimo kako ostavlja svog branioca u prašini i završava sa produžetkom prema košu, ili koči i stvara otvoren prozor dok mu protivnik prolazi pored. Topiću nije potrebno postavljanje bloka da bi stvorio dodir sa obručem, ali je i dalje impresivan u pik-en-rolu. Pokazao je sposobnost da brzo preda loptu kao dodavač i manipuliše uglovima i tempom da bi stvorio prilike za postizanje poena za sebe i svoje suigrače - ističu oni.

 

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading