ZVEZDA PREŽIVELA MORAČU Crveno-beli na pogon nestvarnog Mitrovića i Nejpira srušili "studente" u poslednjoj četvrtini

18:53 | 17-12-2023

Košarka 0

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u Morači ekipu SC Derbija 91:77

Zvezda - Cibona
Marko Metlaš

Crvena zvezda upisala je 12. pobedu u regionalnom takmičenju savladavši žilavi Studentski centar na neugodnom gostovanju.

Nije se očekivao lak posao budući da je Studentski centar ekipa nošena iskusnim pojedincima i mladim talentovanim igračima, a i trener Janis Sferopulos morao je da misli na minutažžu budući da crveno-bele očekuje duplo kolo Evrolige, tačnije tri meča naredne nedelje.

Pokazivali su "studenti" zube maltene tokom celog meča, crveno-beli u par navrata delovali kao da će se u poptpunosti odlepiti i kontrolisati meč, međutim domaćin se svaki puit  vraćao.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Ogromno pojačanje na ovom meču dobio je Janis Sferopulos u vidu Adama Hange koji se vratio u pravom momentu, pred plejadu utakmica koje očekuju Zvezdu u narednom periodu. Iako ga nije bilo na terenu više od mesec dana, svoje minute je odradio večeras na pravi način.

U poslednju četvrtinu ušli su studenti sa +2, iako je Zvezda u trećoj deonici imala i +10, međutim SC se nije predavao i nagovestio da ćemo imati neizvesnu završnicu u Morači.

U poslednjoj deonici na scenu stupa neverovatan napadački rafal Luke Mitrovića za kojeg izabranici Dejana Jakare nisu imali rešenje, a ono što je možda i najbitnije za trenera, kao i navijače Crvene zvezde jeste nastup Šabaza Nejpira koji je nakon meča sa Albom nastavio da diže formu. Na današnjem meču  postigao je 13 poena uz tri asistencije i trojku sa osam metara koja je i defitnitivno stavila tačku na ovaj meč.

Zvezdu čeka duplo kolo u narednoj nedelji, u kojoj neće ići iz Beograda. U Utorak gostuje Real Madrid od 19 časova, a u četvrak od 20:05 crveno-beli gostuju Makabiju u "Pioniru".

U ABA ligi nakon toga će ugostiti Split, dok će Studentski centar gostovati Budućnosti.

Komentari(0)

Loading